Banku augstskola paplašina sadarbību ar starptautiskiem partneriem

Banku augstskola ar mērķi attīstīt par vadošo partneri modernas finanšu un biznesa augstākās izglītības apguvei Baltijas jūras reģionā uzsākusi plašāku sadarbību ar starptautiskiem uzņēmumiem, kas darbojas šajā reģionā un pasaules tirgū, informēja Banku augstskolas rektore, profesore Līga Peiseniece.

Viens no šādas sadarbības piemēriem ir Banku augstskolas nule parakstītais nodomu protokols ar Šveices uzņēmuma “MSC Mediterranean Shipping Company”, kas ir tirgus līderis globālās loģisikas un jūras konteineru pārvadājumu jomā, Latvijas meitasuzņēmumu SIA”MSC Shared Service Center Riga” par sadarbības paplašināšanu.

Banku augstskolas studentiem ir jau bijusi iespēja iepazīt SIA “MSC Shared Service Center Riga” darbību jau ikgadējās Karjeras dienās un prakses ietvaros, savukārt paplašinātā sadarbība sniegs studentiem plašāku redzējumu par starptautisko tirdzniecību un loģistiku, sniedz starptautisku pieredzi, studējot un strādājot Latvijā.” norāda Peiseniece.

Sadarbība ar uzņēmumu palielinās Banku augstskolas studentu kompetences, prasmes un konkurētspēju darba tirgū, tāpat nodomu protokols paredz, ka uzņēmuma darbinieki un eksperti nodrošinās vieslekciju lasīšanu Banku augstskolā par tādiem jautājumiem kā personāla vadība, projektu vadība, loģistika un klientu apkalpošana, Power BI, robotizētu procesu automatizācija, fizisko personu datu aizsardzība un citas, iespēju robežās piedāvās uzdevumus un “case studies” no uzņēmuma darba pieredzes.

“Esam priecīgi paplašināt sadarbību ar Banku Augstskolu, kura ir vadošā Latvijas augstskola finanšu un uzņēmējdarbības jomā. Augstskolas topošo profesionāļu pievienošanos mūsu komandai bagātina uzņēmuma zināšanas un darba spējas, kas ir īpaši nozīmīgi mainīgajā loģistikas un konteineru pārvadājumu nozarē,” norādīja SIA “MSC Shared Service Center Riga” izpilddirektors Rodions Širjajevs.

Savukārt lai veicinātu jauniešu izpratni par finanšu nozares un uzņēmējdarbības attīstības tendencēm Latvijā un palīdzētu topošiem studentiem veidot apzinātu nākotnes karjeras plānošanu, kā arī pēc studijām sekmīgu iekļauties darba tirgū, ir plānotas Banku augstskolas un SIA “MSC Shared Service Center Riga” kopīgas aktivitātes vairākas Latvijas skolās.

MSC ir ģimenes uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Ženēvā, Šveicē, bet uzņēmuma pārstāvniecības vairāk nekā 155 pasaules valstī, nodarbinot 200 000 darbinieku. “MSC Shared Service Center Riga” Latvijā darbojas kopš 2000. gada, sniedzot profesionālus klientu apkalpošanas, finanšu, IT, personāla administrācijas un virkni citu pakalpojumu uzņēmuma pārstāvniecībām citviet pasaulē.

“Visās Banku augstskolas studiju programmās būtiska loma atvēlēta tieši praktisko iemaņu apguvei, tā veicinot arī studentu ātrāku iekļaušanos darba tirgū. Esam gandarīti, ka 2023. gada pavasarī portāla prakse.lv vairāk nekā 2700 darba devēju aptaujā Banku augstskola novērtēta kā viena no TOP5 augstskolām,” pauž Banku augstskolas rektore, profesore Līga Peiseniece.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar