Edmunds Cepurītis: jānodrošina pēc iespējas ātrāka Ukrainas uzvara

Šobrīd katru ārpolitikas jautājumu ietekmē Krievijas radītais apdraudējums Eiropas vērtībām, un galvenais mērķis ir nodrošināt pēc iespējas ātrāku Ukrainas uzvaru un Krievijas zaudējumu, ceturtdien, 25.janvārī, ikgadējās ārpolitikas debatēs pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Vēsturiski Eiropas Savienība ir spējusi daudz paveikt miera uzturēšanā. Taču šobrīd ir nepieciešams mieru izcīnīt visā Ukrainas teritorijā un kopumā Eiropā, pauda E.Cepurītis, uzsverot, ka tas vienmēr ir jautājums par prioritātēm.

“Ja tam ir nepieciešami ieguldījumi Eiropas Savienības valstu militārajā industrijā, tad tie ir jāpanāk tieši tagad. Ja tam būs nepieciešams kopīgot aizņemšanās instrumentus vai citus finanšu rīkus, tad tādi ir papildus jāizveido,” aicināja E.Cepurītis.

“Šis ir laiks, kad pēc iespējas biežāk jāparāda, ka Eiropas Savienība ir spēcīga un spēj pieņemt nepieciešamos lēmumus, ka tā ir organizācija, kas ļauj valstīm kopā izdarīt vairāk, nekā mēs spētu atsevišķi,” pauda komisijas priekšsēdētājs, aicinot maksimāli stiprināt Eiropas Savienību un tās vienotību lēmumu pieņemšanā, tostarp lemjot par būtiskiem kopīgiem ieguldījumiem militārajā industrijā un sankciju politikas uzlabošanu. Vienota nostāja ir būtiska arī Krievijas propagandas pausto naratīvu atspēkošanai un cīņai ar dezinformāciju.

“Klimata krīzes novēršana un fosilās atkarības mazināšana ir viens no mūsu uzdevumiem ilgtspējīgam mieram un drošībai. Katra mūsu rīcība palīdzēs mazināt finansējumu Krievijas karam jau šobrīd,” akcentēja E.Cepurītis, izceļot klimata pārmaiņas un zaļo pāreju kā būtisku ārpolitikas jautājumu. 

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar