Darja Leleko un Kārlis Auzāns sniegs bezmaksas koncertus Ukrainas neatkarības dienā

Ukraiņu bandūras virtuoze Darja Leleko un čellists Kāris Auzāns ir izveidojuši īpašu koncertprogrammu “Spogulis spogulī”, lai sniegtu vēl sešus no desmit koncertiem Rīgas iedzīvotājiem un tā viesiem simboliski izvēlētās vietās dažādās Rīgas apkaimēs, akcentējot “Rīgas drosmes un prieka vasaras” galveno svētku motīvu “Drosme un prieks dzimst, kad satiekamies”.

Divi no koncertiem paredzēti Latvijai nozīmīgā datumā 23. augustā – Staļinisma un nacisma upuru atceres dienā. Pirmais koncertiem notiks Strazdumuižas parkā pie Juglas ezera pulksten 16.00, bet otrs simboliski izvēlētā vietā pie Kongresu nama pretī Krievijas vēstniecībai pulksen 18.00.

Savukāt, Ukrainas neatkarības dienā 24. augustā mūziķi koncertēs Grīziņkalna parkā pulksten 16.00 un Klusā dārza daļā, kam dots Ukrainas dārza vārds pie Jēkabpils ielas pulksten 18.00.

Pēdējie divi koncertprogrammas koncerti notiks 31. augustā Dzegužkalnā 16.00 un Arkādija parkā pulksten 18.00.

Šo muzikālo duetu raksturo drosme un vienotība un kā pati bandūriste Darja vēstī: “Instrumens ir mana cīņa”. Koncerti arī ir kā atgādinājums, ka karš vēl nav beidzies un mūsu atbalsts ukraiņiem joprojām ir nepieciešams.

Koncertos duets izpildīs gan latviešu, gan ukraiņu tautas mūziku, ukraiņu – ebreju tautas mūziku, ukraiņu garīgo mūziku un Kārļa Auzāna orģinālmūziku. Darja Leleko ir ļoti pateicīga Latvijai par tās atbalstu Ukrainai un ar lielāko prieku dzied latviešu valodā un spēlē latviešu tautas mūziku uz ukaiņu nacionālā instrumenta bandūras.

Koncerti ir pieejami ikvienam bez maksas un īstenoti ar Rīgas domes līdzfinansējumu 2023. Gada Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar