VP pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par 74 marihuānas stādu audzēšanu

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par marihuānas audzēšanu lielās platībās un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada 30.jūnijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu divu vīriešu īpašumos un automašīnās, un vienā no automašīnām atrada nelielu daudzumu marihuānas, savukārt vienā no īpašumiem konstatēja siltumnīcu, kurā atradās 74 marihuānas stādi. Vīrieši tika aizturēti un viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka diviem vīriešiem radās nodoms izaudzēt narkotiskās vielas saturošus augus un abi vienojās par turpmākajām darbībām, lai šo plānu īstenotu. Viens no vīriešiem ieguva marihuānas sēklas, pēc tam sagatavoja zemi, neatļauti iesēja sēklas zemē sagatavotās paletēs. Vīrieši uzcēla siltumnīcu marihuānas audzēšanai un sanagloja no koka dēļu gabaliem kastes jeb podus, kuros pēc tam iestādīja 74 marihuānas stādus, laistīja tos, apkopa un uzraudzīja to augšanas procesu siltumnīcā, ar mērķi panākt to nogatavošanos, kā rezultātā neatļauti izaudzēja 74 augus, kas saturēja 7564,88 gramus marihuānu.

Vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu un izmeklēšanā ar amatpersonām sadarbojās, kā arī savu vainu atzina.  

Saskaņā ar Krimināllikumu, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem. 

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz Valsts policijas uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar