Cēsu novada Rāmuļu pamatskola turpina cīņu par pastāvēšanu

Kops šī gada janvārī izskanēja ziņas, ka Cēsu novada dome skolu reformu ietvaros plāno slēgt Rāmuļu pamatskolu, skolas aizstāvji nav atslābuši ne mirkli, lai cīnītos par tās pastāvēšanu. Vakar, 4. martā domē tika iesniegts iedzīvotāju kolektīvais iesniegums par Rāmuļu skolas saglabāšanu, kuru desmit dienu laikā parakstījuši 3080 Cēsu novada iedzīvotāji.

Rāmuļu pamatskola izceļas ar to, ka tajā ir izcila iekļaujošās izglītības kvalitāte un augsts kopējais bērnu emocionālās labklājības rādījums. Lai vērstu uzmanību uz šo būtisko aspektu un izteiktu iebildumus pret plānoto  skolas slēgšanu, skolas aizstāvji ir vairākkārt runājuši ar Cēsu novada domes pārstāvjiem, sūtītījuši vēstules, rīkojuši piketu, snieguši prezentāciju par skolas nākotnes potenciālu, taču domes skaidrojumi un stingrā nostāja, ka skolu visticamāk nāksies slēgt, radījusi sajūtu, ka iedzīvotāji netiek sadzirdēti.

“Rāmuļu skola dabiski jau vēsturiski ir izveidojusies par vietu, kur patvērumu rod bērni, kam ir bijušas kādas grūtības iekļauties citās skolās. Gadu gaitā šeit ir veiksmīgi noformējies pedagogu kolektīvs, kas šādu bērnu atbalstīšanu uztver kā misiju, kuru nes ar lielu atbildību. Arī šobrīd uz Rāmuļiem brauc bērni gan no Cēsīm, gan citiem tuviem un tāliem pagastiem, tieši dēļ augstās iekļaujošās izglītības kvalitātes. Tāpēc mēs, Cēsu novada iedzīvotāji, atbilstoši Pašvaldību likuma 56. pantā noteiktajai kārtībai, kolektīvā iesnieguma veidā esam izteikuši lūgumu Cēsu novada domei  rast iespēju saglabāt un atbalstīt Rāmuļu pamatskolu. Ja skola tiks saglabāta, esam pārliecināti, ka tai ir potenciāls īsā laikā ne tikai sasniegt Izglītības ministrijas noteiktos skolēnu skaita kritērijus, bet arī paaugstināt citus kvalitātes rādījumus un turpināt piepildīt tās potenciālu kļūt par progresīvu ekoskolu izcili piemērotā lauku vidē. Rāmuļu skola nav liela, taču tā līdz šim ir spēlējusi būtisku lomu kopējā novada skolu ekosistēmā. Noņemot šo ķēdes posmu, tiks sagrauts līdzsvars, kas radīs negatīvu ietekmi uz visu lokālo skolu tīklu kopumā,” pauž Rāmuļu pamatskolas vecāku pārstāve Ilze Zīvere-Zālīte.

 Par Cēsu novada Rāmuļu pamatskolu:

Skola, kas atrodas Rāmuļu ciemā, 16 km no Cēsīm, dibināta 1864. gadā un ir viena no vecākajām skolām Latvijā. Rāmuļu pamatskolā tiek īstenota pirmsskolas un pamatizglītības programma līdz 9.klasei, tālmācības programma no 7. – 9. klasei un speciālās izglītības programma bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. Šobrīd skolā mācās 65 skolēni un strādā 15 pedagogi. Izcilā iekļaujošās izglītības kvalitāte, lauku vide, ekoskolas statuss un augstais kopējais bērnu emocionālās labklājības rādījums skolai piesaista bērnus gan no Cēsīm, gan citiem tuviem un tāliem pagastiem. Reizi piecos gados skolā tiek organizēta tās absolventam, izcilajam kordiriģentam Daumantam Gailim veltīta Dziesmu diena, kurā piedalās kori no visas Latvijas.  

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar