Valsts prezidents: Krievija izmanto badu kā ieroci

25. novembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītes Ukrainā laikā piedalījās Holodomora 90. gadadienas atceres pasākumā, otrajā Starptautiskajā pārtikas nodrošinājuma samitā “Graudi no Ukrainas”, kā arī tikās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu (Denys Shmyhal) un Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk).

Valsts prezidents savā uzrunā Pārtikas nodrošinājuma samitā nosodīja Krievijas noziedzīgo rīcību Ukrainā, izmantojot badu kā ieroci. “Holodomora 90. gadadienā mēs godinām Holodomora upurus. Šodien mēs atkal esam liecinieki Krievijas noziegumiem pret Ukrainu un Ukrainas tautu. Krievija atkal izmanto badu kā ieroci, bet šoreiz Ukraina nav viena, tai ir partneru atbalsts,” uzsvēra E. Rinkēvičs. Valsts prezidents norādīja, ka Krievijas agresijai pret Ukrainu ir globāla ietekme, Ukrainas lauksaimniecības produktu iztrūkumu sevišķi izjūt Globālo dienvidu valstu iedzīvotāji. Tādēļ Valsts prezidents aicināja atbalstīt Ukrainas miera formulu, lai kopīgi sasniegtu pārtikas nodrošinājuma mērķus un risinātu globālo pārtikas krīzi.

Tiekoties ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu un Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku, Valsts prezidents apliecināja Latvijas solidaritāti ar Ukrainu un gatavību to atbalstīt politiski, ekonomiski, finansiāli un militāri tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. “Šonakt mēs piedzīvojām lielāko bezpilotu lidaparātu uzbrukumu Kijivai kopš pilna mēroga karadarbības sākuma. Mums jānodrošina militārais atbalsts Ukrainai, lai palīdzētu ne tikai Ukrainas Bruņotajiem spēkiem, bet arī aizsargātu civiliedzīvotājus,” uzsvēra E. Rinkēvičs. Valsts prezidents arī pauda atbalstu Eiropas Savienības iestāšanās sarunu uzsākšanai ar Ukrainu.

Darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents tikās ar Latvijas goda konsuliem Ukrainā, kuri sniedz ievērojamu atbalstu humānās palīdzības piegādēs.

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

TOP Komentāri

avatar