Biznesa augstskola Turība turpmāk piedāvās arī veselības aprūpes studijas

Reorganizējot Starptautisko kosmetoloģiju koledžu, Biznesa augstskolā Turība šonedēļ ir izveidots  veselības aprūpes studiju virziens. Līdz ar to papildus jau esošām 29 studiju programmām augstskola turpmāk piedāvās studēt arī estētisko kosmetoloģiju un ārstniecisko masāžu. Tāpat Turība jau uzsākusi aktīvu darbu, lai  pilnveidotu estētiskās kosmetoloģijas, uztura, fizioterapijas un citas veselības aprūpes programmas bakalaura un maģistra līmenī. 

Veselības aprūpes studiju pilnveide bija iespējama, pateicoties 2023. gada vasarā kopīgam lēmumam starp Biznesa augstskolu Turība un Starptautisko kosmetoloģijas koledžu par abu izglītības iestāžu spēku apvienošanu, lai attīstītu augstākās izglītības iespējas un programmas, kurās tiek sagatavoti starptautiski pieprasīti un profesionāli izglītoti speciālisti veselības aprūpē. Tāpēc reorganizācijas procesa rezultātā šonedēļ, 18. janvārī, koledža, kas atrodas Turības telpās,  pārtapa par Biznesa augstskolas Turība struktūrvienību – Veselības aprūpes nodaļu. Lai šis reorganizācijas process noritētu raiti  un juridiski korekti, savu profesionālo artavu šī jautājuma virzīšanā un konsultēšanā ieguldīja zvērināts advokāts Māris Meļķisis.  

 “Šāds attīstības scenārijs ir loģisks izaugsmes solis, lai esošajiem un topošajiem studentiem nodrošinātu plašākas studiju iespējas gan Latvijas, gan starptautiskajā darba tirgū, kā arī pilnveidotu veselības aprūpes programmas jau bakalaura un maģistra līmenī, ko iespējams realizēt tikai augstskolas līmenī,” pauž Biznesa augstskolas Turība valdes priekšsēdētājs Imants Bergs 

Savukārt jaunā Turības Veselības aprūpes virziena vadītāja, līdzšinējā Starptautiskās kosmetoloģijas koledžas vadītāja Marika Ģederte uzsver: “Veselības aprūpes virziens koncentrēsies uz  veselu cilvēku kā absolūto prioritāti, ne tikai nodrošinot mūsu potenciālos studentus ar zināšanām par veselīgu uzturu un rūpēm par savu ķermeni, bet arī izglītojot par kvalitatīvu un ilgtspējīgu dzīvi, aptverot šajā virzienā arī holistisko pieeju un rehabilitāciju. Ar savu piemēru centīsimies parādīt to, ka “štata masieris” katrā organizācijā var būtiski uzlabot darbinieku apmierinātību un veselību.”

Tāpat  viņa vērš uzmanību tam, ka veseli iedzīvotāji ir viens no valsts ilgtspējas un ekonomiskās attīstības stūrakmeņiem.  “Mēs ticam, ka, izglītojot sabiedrību par veselību, uzturu, profilaktiskās aprūpes nozīmi, tas mainīs mūsu iedzīvotāju uzvedības paradigmu un dzīvesveidu, kā arī samazinās slogu veselības aprūpes sistēmām,” atzīst M.Ģederte.   

Turības Veselības aprūpes virziena studentiem šobrīd tiek nodrošinātas gan līdzšinējās divas īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmas – estētiskā  kosmetoloģija un ārstnieciskā masāža, gan arī tuvākajā nākotnē plānots piedāvāt uztura, fizioterapijas un citas programmas jau bakalaura un maģistra līmenī.

Absolvējot veselības aprūpes virzienu, šobrīd tiek iegūta kvalifikācija – skaistumkopšanas speciālists vai masieris, kā arī iespēja iekļaut ārstniecības personu reģistrā, kas absolventam paver plašas iespējas profesionālajai darbībai. Studiju saturs, caurvijot biznesa domāšanu, ir veidots kā vidusceļš starp skaistumkopšanu, medicīnu un biznesu, proti,  studenti vienlaicīgi apgūst zināšanas un prasmes gan medicīnas nozarē, gan uzņēmējdarbības jomā.

Tagad arī veselības aprūpes virziena studenti varēs ērtāk un pilnvērtīgāk izmantot Turības pakalpojumus un infrastruktūru, piemēram, radošās telpas, biznesa inkubatoru un karjeras centru, kā arī plašās starptautiskās studiju iespējas.  

Līdz ar studiju klāsta paplašināšanu, Biznesa augstskolai Turība būs šādi studiju virzieni – uzņēmējdarbība, jurisprudence, starptautiskais tūrisms, organizācijas drošība, komunikācija, IT un veselības aprūpe. 

Turība savos 30. pastāvēšanas gados ir  kļuvusi par lielāko privāto augstskolu Baltijā  ar gandrīz 18 000 absolventu un jau sesto gadu pēc kārtas par TOP3 darba devēju atzītāko augstskolu Latvijā. Turība ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta, ietverot un caurvijot biznesa tematiku visos studiju virzienos. Studiju process tiek veidots tā, lai students maksimizētu savu potenciālu, tādējādi tā ir uz pievienotās vērtības radīšanu vērsta augstskola. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar