Vecrīgā atklāta “Tavi draugi” viesistaba “Творчі зустрічі”

Ar Rīgas domes atbalstu Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem, Amatu ielā 4, atklāta biedrības “Tavi draugi” viesistaba “Творчі зустрічі” (“Radošas tikšanās” ukraiņu valodā). Tajā Rīgā un citviet Latvijā dzīvojošajiem ukraiņiem būs iespējas satikties, apgūt jaunas prasmes un izpaust savus talantus, mācīties pašiem un mācīt citus tautiešus un Latvijas iedzīvotājus. 

Biedrība “Tavi draugi” kopš pirmās kara dienas sniedz palīdzību Ukrainai un Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā. Par biedrības un simtiem tās brīvprātīgo mājvietu kļuvis angārs Rīgā, Ventspils ielā 50, kur tiek vākti un pakoti ziedojumi Ukrainai un tās armijai, pieejams labdarības veikals un tiek sniegts daudzveidīgs atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā. Angārs Ventspils ielā turpinās darbu, cik ilgi vien būs nepieciešams, paralēli ar Rīgas domes atbalstu biedrībai ir piešķirtas jaunas telpas, kur turpmāk atradīsies “Tavi draugi” viesistaba radošām aktivitātēm. 

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Rīga sniedz atbalstu Ukrainai un Ukrainas iedzīvotājiem kopš pirmās Krievijas uzsāktā kara dienas. Ir prieks, ka atbalsts Ukrainai turpinās jaunos, radošos veidos, vienuviet, Rīgā, Amatu ielā. Reaģējot uz situāciju un pielāgojoties ukraiņu vajadzībām un vēlmēm, turpināsim darbu un kopīgiem spēkiem nodrošināsim mūsu draugiem un kaimiņiem nepieciešamo.” 

Jaunatklātajā “Tavi draugi” viesistabā “Творчі зустрічі” jau uzsāktas angļu valodas nodarbības un drīzumā, aptaujājot ukraiņus un izzinot viņu vēlmes un talantus, notiks jogas nodarbības, dziedāšanas un deju nodarbības, kino vakari un citas aktivitātes, kas vienos ukraiņus un latviešus. 

“Viesistabas “Творчі зустрічі” mērķis ir dot iespēju ikviena talanta radošajai izpausmei un emocionālajai labsajūtai. Latvijā uz laiku patvērumu radušie ukraiņi ir daudzpusīgi, talantīgi cilvēki ar dažādām interesēm un hobijiem. Viņiem ir daudz ko iemācīt vienam otram un latviešu draugiem. Tāpēc mēs gaidīsim visus, kuriem ir interese satikties un uzzināt ko jaunu par bagāto Ukrainas kultūru,” stāsta biedrības “Tavi draugi” pārstāve Laura Čaupale. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar