Pelēkie zirņi ar bekonu Sudden Lights gaumē

Labam pavāram un krietnam ēdājam pa spēkam viss – gan kārtīga itāļu pica, gan latviešu virtuves “smagsvari”! Kārlis Matīss Zitmanis un Andrejs Reinis Zitmanis no grupas Sudden Lights ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska un gatavo pelēkos zirņus ar bekonu hiphopa māksliniekam Jānim Zeļģim.

Pelēkie zirņi ar bekonu 

3 personām

Izmaksas vienam cilvēkam: 3,58 eiro 

1 liels sīpols (aptuveni 200 g); 

250 g pelēko zirņu;

200 g krējuma Rimi Smart

20 g sviesta Rimi Smart; 

200 g bekona Rimi Smart

garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana

Pirms pagatavošanas pelēkos zirņus uz nakti liec mērcēties aukstā ūdenī. Krējumu ielej kafijas filtrā un atstāj uz nakti notecināties. Nākamajā dienā zirņiem nolej ūdeni un noskalo tos tekošā ūdenī. 

Ielej katlā ūdeni, ieber zirņus un vāri apmēram 40–60 minūtes, līdz tie gatavi. Sāli pievieno tikai pašās beigās, kad zirņi jau gandrīz mīksti. 

Smalki sagriez sīpolu un bekonu. Pannā liec ēdamkaroti sviesta un pievieno bekonu. Kad bekons nedaudz apcepies, liec klāt sīpolus. Ja vēlies, vari papildināt ar sviestu vai eļļu, lai viss būtu kraukšķīgāks. 

Gataviem zirņiem nolej ūdeni. Atstāj tos katlā, uzliec vāku un nedaudz atpūtini. Zirņus pasniedz ar sacepto bekonu, sīpolu un krējumu. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar