Uz Ukrainu ceļā devies uzņēmēju, Valsts Robežsardzes un Valsts meža dienesta sarūpēts konvojs

No šīs Valsts robežsardze ziedojumu partijas pirmie ziedotie pikapi un džipi ir sagatavoti ceļam, lai dotos palīgā leģendārām Ukrainas aizstāvju brigādēm frontes karstākajos punktos. Ziedoto transportlīdzekļu skaitu papildina Latvijas, kā arī Igaunijas uzņēmēju iegādāti pikapi, kā arī Valsts meža dienests ziedotie ugunsdzēsēju auto.

“Ukrainai ir nepieciešams mūsu visu atbalsts, taču svarīgs ir ne tikai morāls atbalsts, vēl jo svarīgāk ir cīņā pret Krievijas izraisīto agresiju Ukrainu atbalstīt praktiski,” aicina Guntis Pujāts, Valsts robežsardzes priekšnieks.

Uz Slovjanskas, Zaporižjas un Sumu virzieniem dosies piecas Valsts meža dienesta ziedotās ugunsdzēsēju automašīnas GAZ un ZIL, kuras gaida vietējo administrāciju un bruņoto spēku glābēji, lai pastiprinātu reaģēšanas iespējas uz okupantu uzbrukumiem.

Pateicoties tam, ka Latvijas valdība ir atbalstījusi meža ugunsdzēsības tehnikas iegādi, Valsts meža dienests ir daļēji atjaunojis savu autoparku. Izvērtējot esošos resursus un atsaucoties uz ukraiņu kolēģu lūgumu un nepieciešamību, esam atraduši iespēju nodot Ukrainas rīcībā piecas ugunsdzēsības automašīnas. Ņemot vērā kara izrasītās sekas un augsto degamību, ļoti ceram, ka šīs mašīnas ukraiņu kolēģiem lieti noderēs,” atbalstu Ukrainai pauž Arvīds Ozols, “Valsts meža dienesta” ģenerāldirektors.

Fonds “Uzņēmēji mieram” kopš pilna apmēra uzbrukuma Ukrainas bruņotajiem spēkiem un civiliedzīvotājiem nosūtījis palīdzību vairāk nekā 7,7 miljonu EUR vērtībā, sadarbojoties ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Atbalstītāju vidū ir arī uzņēmumi tādi kā Printify un Valmieras stikla šķiedra.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar