Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem būs liegts piedalīties ceļu satiksmē Latvijā

Lai īstenotu Eiropas Savienības noteiktās sankcijas un mazinātu drošības riskus, Saeima ceturtdien, 2.novembrī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Ceļu satiksmes likumā. Grozījumi liedz Krievijas transportlīdzekļiem piedalīties ceļu satiksmē, ja tie noteiktajā termiņā nebūs reģistrēti Latvijā.

Transportlīdzeklis jāreģistrē vai jāizved no Latvijas ne vēlāk kā līdz nākamā gada 14.februārim. Konstatējot Latvijā nereģistrēta Krievijas transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē pēc šī termiņa, to izņems un konfiscēs. Konfiscētos transportlīdzekļus nodos Ukrainai.

Krievijā reģistrētu transportlīdzekli izmantot ceļu satiksmē Latvijā varēs tikai tad, ja persona Latvijas teritoriju šķērsos tranzītā. Latvijas teritoriju tranzītā atļauts šķērsot vienu reizi, un tas jāizdara 24 stundu laikā. Pirms iebraukšanas Latvijā personai, izmantojot VSIA “Ceļu satiksmes drošības direkcija” nodrošinātos e-pakalpojumus, būs jāsniedz informācija par transportlīdzekli un tā vadītāju.

Tāpat par Latvijā nereģistrēta Krievijas transportlīdzekļa neatļautu izmantošanu ceļu satiksmē varēs piemērot naudas sodu no simt piecdesmit līdz četrsimt naudas soda vienībām.

Pēc noteiktā termiņa beigām Krievijā reģistrētā transportlīdzekļa izmantošana ceļu satiksmē Latvijā būs pieļaujama, ja transportlīdzeklis ir tādas personas īpašumā vai turējumā, kura bauda privilēģijas un imunitātes saskaņā ar Latvijai saistošām starptautisko tiesību normām, vai personas, kuras dodas īstermiņa braucienā, tajā skaitā tranzītā, oficiālo funkciju veikšanai vai tehniskā atbalsta nodrošināšanai Latvijas vai ārvalstu diplomātiskajai un konsulārajai pārstāvniecībai, vai starptautiskai organizācijai. Personai būs jāuzrāda minētos apstākļus apliecinoši dokumenti.

Grozījumi stāsies spēkā šā gada 15.novembrī.

Foto: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar