Universālais olu salātu sendvičs un tā dažādās variācijas

Vasaras sezona nenoliedzami ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti tuvāki un tālāki maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Un neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes, kad atvilkt elpu un uzkrāt spēkus tālākam ceļam. Kādas uzkodas izvēlēties, lai tās būtu ne tikai viegli pagatavojamas un ērti paņemamas līdzi, bet arī sniegtu nepieciešamās uzturvielas enerģijas rezervju atjaunošanai? Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis pārgājienu sezonai iesaka gardu recepti –Universālais olu salātu sendvičs un tā dažādās variācijas.

Universālais olu salātu sendvičs un tā dažādās variācijas

Četriem sendvičiem vajadzēs:

  • Maize pēc izvēles – 8 šķēles
  • Olas 8 gab.
  • Majonēze 8 ēdamkarotes
  • Sinepes 2 tējkarotes
  • Baltā daļa no 1 purava
  • Sāls pēc garšas

Variācijām jeb ko vēl bez visa šī pievienot klāt:

  • Tuncis
  • Marinēti gurķi
  • Alpu siers
  • Marinēti pipari (asi vai saldi)
  • Garneles, krabis, vēži
  • Kukurūza
  • Ķiploks
  • Dilles, estragons, pētersīļi

Olas vāra 6 minūtes (laiku skaita no ūdens vārīšanās brīža). Tās atdzesē, noloba čaumalu un sasmalcina var arī sarīvē. Pievieno majonēzi, plānās šķēlēs grieztu puravu un sāli pēc garšas. Visu sajauc un liek starp divām maizes šķēlēm, pēc izvēles pievienojot klāt iecienītāko gaļu, jūras veltes, salātlapas vai dārzeņus. Gatavās maizītes var ietīt cepamajā papīrā vai likt sendviču kārbā ērtai līdzņemšanai.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar