RPNC aicina piedalīties tiešsaistes seminārā “Veidot piepildītu dzīvi, sadzīvojot ar šizofrēniju”

Šā gada 26. septembrī, no plkst. 15.00 – 17.00 Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs piedāvā iespēju tiešsaistē noklausīties bezmaksas saslimšanai ar šizofrēniju veltītu semināru par to, kā veidot piepildītu dzīvi, sadzīvojot ar šizofrēniju. Tiešsaistes seminārs tiek organizēts, lai aktuālās tēmas apskats, analīze un rīcības ieteikumi būtu pieejami iespējami plašam klausītāju lokam. 

Pavasarī, šizofrēnijas organizējot šizofrēnijai veltītos seminārus klātienē, pārliecinājāmies par lielo interesi un lūgumu pēc plašāka informatīvā atbalsta. Šajā tiešsaistes seminārā būs apvienotas abas pavasara klātienes lekciju daļas. Šīs lekcijas ieraksts vēlāk būs pieejams RPNC Youtbube kanālā, kā arī mūsu mājaslapā www.rpnc.lv sadaļā “Pacientiem un tuviniekiem”. Pēc teorētiskās daļas būs arī iespēja uzdot jautājumus. 

Seminārs par šizofrēniju veidots, lai vairāk atbalstītu pacientu piederīgos un tuvākos cilvēkus, jo psihiska saslimšana būtiski maina arī līdzcilvēku dzīvi. Tiešsaistes semināru vadīs Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Izglītības un pētniecības daļas vadītāja, psihiatre Liene Sīle: “Iepriekšējie saslimšanai veltītie klātienes semināri ir bijusi lieliska iespēja labāk saprast pacientu piederīgo vajadzības un sniegt informatīvu, arī emocionālu atbalstu un praktiskus ieteikumus. Semināru novērtējuma anketās esam saņēmuši daudz labu vārdu. Turpinot tēmu par šizofrēniju, šajā tiešsaistes lekcijā apkoposim praktiskajos semināros izrunāto, uzsvērsim vēl papildus nepieciešamo sekmīgai sadarbībai starp pacientu, viņa ģimeni un psihiatru. Mēģināsim arī ieskicēt iespējas pacientu ar šizofrēniju ikdienas dzīves organizēšanā, kā arī palīdzību un rīcību krīzes situācijās. Stāstīsim arī par to, kā sadzīvojot ar tuvinieka slimību, organizēt savu dzīvi, kā atpūsties un pašam neizdegt.”

Šis ir septītais seminārs no cikla  “Iecietības formula: zināšanas un pieņemšana”, ko organizē Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Attīstības fonds un kas tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Semināri notiek no marta līdz novembrim un aptver dažādas tēmas. Pēdējie divi semināri būs veltīti demences tēmai, kas kļūst aizvien aktuālāka. 

 Seminārs ir bez maksas. Lai saņemtu semināra pieejas saiti, lūdzam  semināram reģistrēties līdz 25. septembrim (ieskaitot), sūtot savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un epasta adresi, sūtot – rakstiuz@rpnc.lv

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar