Sociālo tīklu lietotāji divarpus nedēļās saziedo līdzekļus dzīvnieku patversmes apsildīšanai

Dzīvnieku mīļiem pietika ar 17 dienām, lai sociālajos tīklos nopublicētu 4000 ierakstus ar dzīvnieku attēlu vai mīluļa nedarbu aprakstu un tēmturi #LaiBigbankZiedo2020. Sasniedzot šo skaitli, specializētā kredītu banka Bigbank izpildīja solījumu un noziedoja 4000 eiro, kas tiks izmantoti granulu iegādei Juglas dzīvnieku patversmei «Labās mājas».

Līdz ar akcijas «Lai Bigbank ziedo» pirmajām dienām cilvēki aktīvi publicēja savu mājdzīvnieku attēlus un aprakstus par mīluļu neparastajām izdarībām. To vidū bija arī daudzas sabiedrībā zināmas personas – dziedātājas māsas Drozdovičas no dueta Dvīnes, aktrise Vita Baļčunaite, aktieris Andris Bulis, modele Simona Kubasova, fitnesa instruktore Justīne Apine un kinoloģe Monta Sofija Briņķe. Lielākoties cilvēki publicēja mīluļu portretus un daži arī kopbildes. Publicētas dažādas fotogrāfijas ar suņiem, kaķiem, trušiem, kāmjiem un pat zivi. Tās nereti ir palaidnīgās, amizantās, mīlīgās un ikdienišķās noskaņās. Visus attēlus var sameklēt tīmeklī, ievadot atslēgas vārdu #LaiBigbankZiedo2020.

Labdarības akcijas iniciatori katru ierakstu pārvērta vienā eiro. Kad socializācijas portālos Facebook un Instagram bija nopublicēti 4000 ieraksti, Bigbank vadītājs Ģirts Kurmis devās uz Juglu, lai pasniegtu patversmes «Labās mājas» vadītājai Astrīdai Kārkliņai ziedojuma čeku. Par šo naudu var iegādāties 20 tonnas granulu, ar kurām pietiks patversmes apsildīšanai vismaz trīs mēnešus jeb visu aukstāko gadalaiku. 

«No publicētajiem attēliem var noprast, ka liela daļa dalībnieku atbalsta labdarības akciju jau gadiem ilgi. Viņi ne vien publicējuši aktuālas fotogrāfijas, bet arī dalījušies ar iepriekšējo gadu atmiņām, tādejādi parādot, ka rūpes par četrkājainajiem draugiem ir patiesas un ilgtspējīgas. Tas ir iedrošinošs signāls dzīvnieku patversmēm, ka sabiedrībā ir daudz atsaucīgu cilvēku, uz kuriem var paļauties un kopīgi rūpēties par bez mājām palikušajiem dzīvniekiem,» akcijas rezultātus komentē Bigbank Latvija vadītājs Ģirts Kurmis.

Biedrības «Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa» biedri dzīvnieku aizsardzības jomā aktīvi darbojās jau kopš 1995.gada un šobrīd tā ir izaugusi par daudzskaitlīgu un pieredzē bagātu dzīvnieku aizsardzības organizāciju. Vēl pirms biedrības oficiālās reģistrācijas dienas, 1999.gadā tās  aktīvisti nodibināja pirmo suņu patversmi Latvijā, kas atradās Rīgā, Juglas ielā 18. Juglas suņu patversmē kopš tās izveidošanas līdz patversmes atstāšanai 2011.gada beigās patvērumu un jaunus saimniekus ir atraduši vairāk kā 4000 pamesto, traumēto un bez saimnieka palikušo suņu un kucēnu. Tagad biedrības pārstāvji turpina savu darbu modernajā patversmē «Labās mājas» Rīgā, Mežapurva ielā 2. 

Foto: ilustratīva nozīme

TOP Komentāri

avatar