Grupa “Zari” ielūdz uz svētku koncertu interneta tiešraidē

18.novembrī pulksten 20 kultūras nams “Wiktorija” un grupa “Zari” ielūdz uz svētku koncertu interneta tiešraidē. Koncerts būs skatāms kultūras nama “Wiktorija” Facebook lapā https://www.facebook.com/kulturasnams , kā arī portālā liepajniekiem.lv 

Tā kā plānotais grupas “Zari” svētku koncerts klātienē izpaliek, grupas dalībnieki ikvienu Latvijas dzimšanas dienā sveiks – piedāvājot koncertu baudīt jebkurā mājoklī pasaulē, kur ļaudis svin savu piederību Latvijai. 

Koncerta tiešraides ieraksts notiks Liepājā, kultūras namā “Wiktorija” – tādējādi apmeklētājiem būs iespēja gan dzirdēt grupas “Zari” īpašo skanējumu, gan virtuāli nokļūt mājīgajā kultūras namā, kurš kļuvis par apmeklētāju un dažādu mūziķu iemīļotu kultūras vietu Liepājā.  

Svētku koncertā skanēs dziesmas no grupas  “Zari” albuma “Sazaroti, kā arī no topošā  albuma “Odzīte”, kurš tiks izdots LP formātā. 

“Zari” ir postfolka grupa no Liepājas, kura savas darbības laikā ļāvušies dažādiem muzikāliem meklējumiem, lai senās latviešu tautas dziesmas sakausētu ar mūsdienīgu skanējumu. Tostarp, grupas repertuārā ir dziesmas ar senlatviešu buramvārdiem, kuri izdziedāti pašu komponētā mūzikā.  

Grupas skanējums augsti novērtēts gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. 

2018.gadā nominācijā “Tautas vai pasaules mūzikas albums” grupa nominēta Latvijas mūzikas gada balvai “Zelta mikrofons”. “Zari” dziesmas iekļautas pasaules etno mūzikas izlasēs Vācijā, Ķīnā un citur. 

Grupas sastāvu veido mūziķi  Ieva Dreimane (balss, taustiņi, stabule, perkusijas), Liene Križevica (balss, stabule, perkusijas), Vinsents Krebs (akordeons un perkusijas), Uldis Meļķis (ģitāra), Helmuts Audars (bass) un Sandis Volkovs (bungas).

Latvijas dzimšanas dienai veltītais grupas “Zari” svētku koncerta scenogrāfiju un gaismas režiju veidos mākslinieks Elvis Biķernieks, pie skaņu pults – lieliskais skaņu inženieris Juris Jevdokimičevs. Koncerts notiks ar Liepājas pilsētas atbalstu. 

Koncerta tiešraide skatāma bez maksas. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar