5 padomi kā ātri iepirkties Ārkārtas stāvokļa laikā

Šobrīd esošā ārkārtas situācija liek pielāgoties jauniem apstākļiem un droša iepirkšanās ir viena no tiem. Uz veikaliem dodamies pēc iespējas retāk, taču pilnībā iztikt bez to apmeklējuma nav iespējams. Lai pandēmijas laikā uzturēšanās laiku veikalos pēc iespējas vairāk samazinātu, pirms dodies uz tiem, iepazīsties ar tirdzniecības centra “Domina Shopping” sagatavotiem padomiem ātriem un drošiem veikalu apmeklējumiem.

Covid-19 pandēmija ir būtiski mainījusi mūsu visu ikdienas paradumus, arī to, kā jāsagatavojas, dodoties uz tirdzniecības centriem. Lai kopīgiem spēkiem mēs varētu cīnīties pret vīrusa tālāku izplatību, atgādinām, ka, apmeklējot veikalus, obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs jeb sejas maskas, regulāri jādezinficē rokas, jāievēro distance vienam no otra, kā arī rūpīgi jāvēro savs un apkārtējo veselības stāvoklis. Iepirksimies droši un būsim atbildīgi viens pret otru,”  komentē Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

Sagatavo pirkumu sarakstu

Ikviens reizēm ir iegādājies preces, kas galu galā tā arī netiek izmantotas, taču nauda un laiks ir jau vējā. Tāpēc pirms dodies uz veikalu, rūpīgi pārskati lietas, kas jau ir – skapī, plauktos, ledusskapī. Pēc tam sagatavo nepieciešamo iepirkumu sarakstu. Ja iespējams, iegādājies preces lielākos apjomos, lai nebūtu veikalu apmeklējums jāveic katru dienu. Turklāt, saraksta sagatavošana un izmantošana ļauj samazināt uzturēšanās laiku veikalos, kas šobrīd, ārkārtas situācijas laikā, ir jo īpaši svarīgi. Galvenais, atceries izmantot šo sarakstu iepērkoties! Sarakstu vari sagatavot gan piezīmju blociņā, uz lapas, gan savā telefonā, un atceries – iepērkoties izsvītrot paņemtās lietas, tādējādi izvairīsies no gadījumiem, ka prece ir iekļauta sarakstā, bet aizmāršības dēļ nav iegādāta. 

Plāno maršrutu

Lai iepirkšanās process būtu pēc iespējas ātrāks, pirms tirdzniecības centra un jebkura cita veikala apmeklējuma mājaslapā iepazīsties ar veikalu atrašanos vietu tajā un izvēlies tuvāko ieeju. Tas gan palīdzēs saplānot maršrutu, gan tādējādi arī varēsi izvairīties no liekas staigāšanas un uzturēšanās sabiedriskā vietā. Gadījumā, ja konkrēto veikalu tirdzniecības centrā nevari atrast, meklē palīdzību informācijas centrā vai pie informatīvajiem stendiem. Kā arī, ja vēlies iegādāties maltīti līdzņemšanai, ieplāno sev vēlamās kafejnīcas vai restorāna apmeklējumu kā pirmo. Pasūti ēdienu līdzņemšanai un, kamēr tas gatavosies, apmeklē citus ieplānotos veikalus. Tādējādi ievērojami saīsināsi laiku atrodoties tirdzniecības centrā.

Uz veikalu dodies viens un nosaki iepirkšanās ilgumu

Ja iespējams, apmeklē veikalu vienatnē. Tādējādi ne tikai iepirkšanās process būs ātrāks, bet arī samazināsi citu ģimenes locekļu inficēšanās risku. Turklāt, dodoties uz veikalu viens, vari izvairīties no spontānu pirkumu veikšanas, uz ko uzvedina līdznācēji, un tādējādi vari vieglāk pieturēties pie iepriekš sastādītā pirkumu saraksta. 

Nereti veikalu apmeklējums daļai klientu ir veids, kā atpūsties pēc garas darba dienas, laiks, kuru pavadīt sev mīļu cilvēku tuvumā. Taču šobrīd mēģini no tā izvairīties. Neļauj sev bezmērķīgi līkumot pa tirdzniecības centru. Pirms dodies veikalā, nosaki laika periodu, kurā pabeigsi iepirkšanos. Ņemot vērā infektologu rekomendācijas, ja iespējams, uzturies veikalā ne ilgāk kā 15 minūtes. 

Izmanto bezkontakta norēķinus

Lai veiktu drošākus pirkumus, izmanto bezkontakta norēķinu iespējas. Mūsdienu tehnoloģijas piedāvā tik daudz risinājumu, kā maksājumus veikt gan ātri, gan droši, piemēram, ar bezkontakta maksājumu karti, izmantojot mobilo viedtālruni, pirms tam veicot nepieciešamos iestatījumus savā internetbankā, vai pat ar savu viedpulksteni. Tādējādi ne tikai ātri veiksi maksājumus, bet arī izvairīsies no liekas saskarsmes ar dažādām virsmām, uz kurām var būt nevēlami mikrobi un vīrusi.

Izvēlies piemērotāko veikalu apmeklēšanas laiku

Ja iespējams, nedodies uz veikalu pīķa stundās, kas ir pēc darba dienas beigām sākot no plkst.17.00. Izvēlies citu laiku, jo tad būs iespējams vieglāk izvairīties no drūzmēšanās pie veikalu plauktiem, kā arī būs vieglāk ievērot savstarpējo šobrīd tik svarīgo distanci. 

Atceries, ka ārkārtas situācijas laikā tirdzniecības centra “Domina Shopping” darba laiks ir mainīts. Ja vēlies papildināt rudens garderobi ar jauniem apaviem vai apģērbu, dodies uz Dominu darba dienā. Savukārt brīvdienās un svētku dienās vari veikt pirmo nepieciešamo preču iegādi, jo no plkst. 10.00 līdz 21.00 tirdzniecības centrā būs atvērtas tikai aptiekas, veterinārās aptiekas un dzīvnieku barības veikali, optikas veikali, grāmatnīcas un preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietas, kā arī pārtikas veikali.

TOP Komentāri

avatar