Zaļupe izdod jaunu dziesmu “Šeit un tagad. Klusumā” un izziņo koncertu Trešajā adventē

Tuvojoties gada izskaņai, Rihards Zaļupe radījis jaunu kompozīciju “Šeit un tagad. Klusumā”, kas ir vadmotīvs koncertprogrammai ar tādu pašu nosaukumu. Šīs dziesmas priekšplānā ir komponista paša vokāls – dziļš un skanīgs, bet vēstījums veltīts pārdomām par klusuma nozīmi un to, kur atrodamies šobrīd.

Man KLUSUMS nozīmē apstāšanos, koncentrēšanos un meditāciju, kā svarīgu domu virzību un darbību, nevis atsacīšanos no jūtām vai neesamības simbolu. Pabūt klusumā, vienam ar sevi, manuprāt, ir viena no grūtākajām praksēm mūsdienās, kad apkārt ir tik daudz intensitātes un trokšņa, “ dalās Rihards Zaļupe.

Ierakstā kopā ar Rihardu Zaļupi piedalījās ģitārists Jānis Bērziņš un Līna Krastiņa, kura muzicē uz kristāla dziedošajiem traukiem.

Ziemassvētku koncertprogramma “Šeit un tagad. Klusumā” izskanēs Trešās adventes pēcpusdienā – 17. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Torņakalna baznīcā. Koncertā izskanēs īpaši šim notikumam rakstīta mūzika, kā arī jau zināmas melodijas. Kopā ar Rihardu Zaļupi muzicēs lieliski mūziķi un viņa labi draugi – Raimonds Petrauskis (taustiņinstrumenti), Jānis Bērziņš (ģitāras), Annija Putniņa (vokāls), Līna Krastiņa (kristāla dziedošie trauki), kā arī Rīgas Lutera draudzes koris un tā diriģents Matīss Tučs.

Rihards Zaļupe (1983) – godalgots latviešu komponists, producents, sitaminstrumentālists un JVLMA docētājs. Viņš ieguvis piecas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons, kā arī Lielo Kristapu, AKKA/LAA balvu u.c. Bijis mūzikas autors starptautiski atzītām filmām O2, Tizlenes, Nebaidies ne no kā, Nameja gredzens, 1906 u.c.

2021. gadā viņa komponētā mūzika seriālam Nebaidies ne no kā nominēta prestižajai Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvai (Hollywood Music in Media Awards) kategorijā Galvenā tēma seriālam svešvalodā (Main Title Theme — TV Show (Foreign Language)). Nominantu sarakstā viņš bija kopā ar tādiem mūziķiem kā Hansu Cimmeru (Hans Zimmer), Hariju Gregsonu-Viljamsu (Harry Gregson-Williams), Bejonsi (Beyonce), Jay-Z, Biliju Eilišu (Billie Eilish) un citiem.

Zaļupes darbu sarakstā ir plašs mūzikas formu klāsts – simfonijas, sakrālā mūzika, solo skaņdarbi orķestriem, elektroniskā u. c. mūsdienu mūzika. Kā sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe bijis iesaistīts dažādu žanru performancēs – no klasiskās un akadēmiskās mūzikas līdz džeza, roka, elektronikas un house mūzikai.

Viņš aktīvi koncertē kopā ar brāļiem Petrauskiem Xylem TRIO, kā arī sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Raimonds Pauls, Intars Busulis, Linda Leen, Ieva Kerēvica, Kaspars Zemītis, Latvian Voices, DaGamba, Otra Puse, Peruquois & Praful, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Sinfonietta Riga, VAK Latvija, Kamēr…, PPO Rīga, Liepājas simfoniskais orķestris u.c.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar