Policija pārtver Rīgas Centrāltirgum paredzētu cigarešu kravu

Mērķtiecīgi strādājot nelegālās akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, VP ENAP darbinieku redzeslokā nonāca kāds 1976.gadā dzimis vīrietis. Policistu rīcībā esošā informācija liecināja, ka vīrietis piegādā nelegālās cigaretes tirgotājiem, kas vēlāk tās realizē Rīgas Centrāltirgus teritorijā.

Šā gada 29.janvārī ENAP darbinieki Rīgā, Ziepniekkalnā vīrieti aizturēja brīdī, kad viņš kārtējo reizi gatavoja nelegālo tabakas izstrādājumu sadali starp divām “Mercedes Benz” markas automašīnām autostāvvietā Ozolciema ielā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnās kopā bijis 50 600 nelegālo cigarešu. Starp atsavinātajām cigaretēm visvairāk bija “Premjer” un “Winston” markas cigaretes, taču netrūka arī citu marku cigaretes – “Kiss”, “NZ”, “Queen”, “Fest”, “Minsk” un “Bayron”.

Vēlāk tajā pašā dienā ENAP izmeklētāji netālu no Rīgas Centrāltirgus kādā autostāvvietā aizturēja vēl vienu vīrieti, kurš pēc izmeklētāju domām bijis saistīts ar iepriekš minēto piegādātāju. Pie aizturētā 1989.gadā dzimušā vīrieša policisti atrada salīdzinoši nelielu skaitu – 70 paciņas – nelegālo cigarešu, kas liecina, ka viņš visticamāk nodarbojies ar tirdzniecību Rīgas Centrāltirgus apkaimē.

Pret Ziepniekkalnā aizturēto vīrieti uzsākts kriminālprocess, bet pret otru aizturēto uzsākta administratīvā lieta, jo pie viņa atrasto cigarešu daudzums nebija pietiekams, lai būtu pamats uzsākt kriminālprocesu.

ENAP atgādina, ka arī turpmāk aktīvi strādās ar mērķi aizturēt personas, kas nelegālās cigaretes piegādā tā saucamajiem ielu tirgotājiem un “točkām”.

Foto:VP

TOP Komentāri

avatar