Pirmatskaņojumu piedzīvos Lauras Jēkabsones skaņdarbs „Rotaļas”

Mūzikas mākslas darbs apvienos labākos no labākajiem Dziesmu svētku dalībnieku kolektīviem: vokālos ansambļus „Akcents” (Skrīveri, vadītāja Laura Jēkabsone), „Vīzija” (Kalsnava, vadītāja Iveta Upeniece) un meistarīgo skrīverieša Jāņa Jansona saksofona spēli!
Skaņdarbs „Rotaļas” ir dinamisks, ritmisks un skanīgs cikls piecās daļās, kurās izskan populārākās latviešu tautas rotaļu dziesmas.

Laura Jēkabsone saka: „Mūsdienās, kad, nebaidos teikt, tautasdziesma ir modē, tā ir vēl viena iespēja apzināties gan sev, gan arī nodot jaunākām un nākamajām paaudzēm šo unikālo mantojumu! Mēs, latvieši, varbūt esam skaitā maza tauta, bet visnotaļ bagāta, jo mums pieder divi miljoni tautasdziesmu, un tas nozīmē, ka pa vienai katram latvietim sanāk pavisam noteikti. Nekur citur tā nav!”

Laura Jēkabsone plašāk zināma kā vokālās grupas „Latvian Voices” dziedātāja un mākslinieciskā vadītāja, viņa ir arī vairāku oriģinālkompozīciju un aranžiju autore un jau astoto sezonu vada Skrīveru kultūras centra sieviešu vokālo ansambli „Akcents”.  

Koncerts būs arī labdarības akcija iespēja  kļūt par aizbildni un ziedot Skrīveru katoļu baznīcas ērģelēm, lai tuvinātu brīdi, kad dzirdēsim instrumenta stabuļu skaņas baznīcā. Būsim lepni par kultūras vērtībām, kuras kopīgi varam saglabāt un veidot kā paliekošu ieguldījumu Skrīveru attīstībai!

Skrīveru novada dome

TOP Komentāri

avatar