Pie Mežaparka topošās estrādes aizvadīts pirmais Lielais pikniks

Piektdien, 16. augustā, no plkst. 16.00 līdz 21.00 Mežaparka Lielajā estrādē (Ostas prospektā 11) 15 000 kvadrātmetros, kurus sedz zaļa zālīte, bija unikāla iespēja pirmo reizi atpūsties Latvijā lielākajā piknikā un vienlaikus vērot, kā top jaunā Mežaparka Lielā estrāde.

Piknika viesus sagaidīja pūtēju orķestris “Auseklītis”. Zemessardzes kora “Stars” mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Ārija Šķepasta vadībā izskanēja komponista un instrumentālista Raimonda Tiguļa radīto dziesmu spēks. Vakara atmosfēru ar tradicionālām kokles skaņām un mūsdienīgām improvizācijām papildināja koklētāja Laima Jansone. Visu vakaru spēlēja „Ceremoniju orķestris”. Bērniem jautras rotaļas un atraktīvas spēles sagādāja “Pasaku nams bērniem” iemīļotie pasaku tēli. Par patīkamu atmosfēru Lielajā Mežaparka piknikā gādāja pasākuma vadītājs Valters Krauze. Neizsīkstošas pozitīvās enerģijas lādiņu ar skatītājiem vakara izskaņā dalīja grupa „Dagamba”

Piknikā bija iespēja sadarbībā ar “Street food Latvia” nobaudīt dažādu pasaules valstu virtuves ēdienus un atspirdzinošus dzērienus. Bija iespēja iegādāties Latvijas amatnieku un vietējo mājražotāju izgatavotās preces.

Šobrīd norit Mežaparka Lielās estrādes būvniecības B1 daļa. Ir paveikti jau vairāk nekā 42 % no plānotajiem būvniecības darbiem. Ir uzmontētas kupola pirmās metāla kolonnas, kas veidos estrādes jumta konstrukciju. Projekts ir unikāls ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mērogā. Pavisam tiks izvietotas 44 kolonnas, garākā no tām būs 26 metrus un svērs 21 tonnu. Ir pabeigta estrādes ēkas slīpā pārseguma izbūve, notiek ārējo metāla kāpņu un margu montāža, hidroizolācijas izveide un slīpā pārseguma, kā arī estrādes pakāpienu saliekamo dzelzsbetona elementu montāža.

Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma īsteno pilnsabiedrība „LNK RERE”, un tos ir iecerēts pabeigt 2020. gada 18. jūnijā pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Foto: Renārs Koris

TOP Komentāri

avatar