Par „VārdZini” jau otro gadu pēc kārtas atzīts Tomass Pildegovičs

Konkurss Latvijā norisinās jau otro gadu, iedvesmojoties no Amerikas Savienotajās Valstīs un citviet pasaulē plaši zināmā vārdu izrunas konkursa Spelling Bee. Konkursā piedalījās 10.–12. klases skolēni no visas Latvijas, sacenšoties ar vienaudžiem gramatiski un fonētiski precīzā angļu valodas vārdu izrunā.

„Angļu valoda mūsdienās ir būtiskākā valoda darba, studiju, diplomātijas un uzņēmējdarbības vidē. Tādēļ ar konkursa palīdzību gribam atraktīvā veidā veicināt skolēnu interesi par šīs valodas mācībām un erudīciju jau apgūtās valodas meistarīgā izmantošanā. Piedaloties konkursā, vidusskolēniem ir iespēja saņemt profesionālu vērtējumu, kas palīdz salīdzināt savu un vienaudžu zināšanu līmeni,” atklājot konkursu „VārdZinis 2014”,” sacīja žūrijas priekšsēdētāja, „Skrivanek Baltic” vadītāja Aiga Veckalne.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija: Aiga Veckalne, „Skrivanek Baltic” vadītāja un reģionālā direktore, Tatjana Pafrāte, „Skrivanek Baltic” angļu valodas pasniedzēja, Sandra Slokenberga,Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā pārstāve.

Aiga Veckalne stāsta: „Turpinot veiksmīgi iesākto tradīciju, jau otro gadu pēc kārtas organizējam šo konkursu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, konkurence dalībnieku starpā ir augusi. Mums patiess prieks, ka konkursam bija pieteikušies skolēni ne vien no Rīgas, bet arī no reģioniem, kā, piemēram, Dagdas, Iecavas, Liepājas, Valmieras, Viesītes, Ventspils un daudzām citām pilsētām un novadiem. Taču – jo spraigāka ir cīņa, jo lielāks ir gandarījums par uzvaru un iegūto pieredzi. Šis konkurss apliecina, ka Latvijā ir daudzi talantīgi jaunieši ar izcilām angļu valodas zināšanām.”

„Mana veiksmes atslēga slēpjas tajā, ka sistemātiski lasu literatūru angļu valodā. Kaut arī piedalījos konkursā jau otro gadu pēc kārtas, dalība prasīja pacietību, koncentrēšanos un pārliecību par saviem spēkiem. Es uzskatu, ka šis konkurss ir nozīmīgs solis, lai veicinātu jauniešu interesi par valodniecību. Dalība konkursā sniedz iespēju izzināt sevi un sacensties ar citiem jauniešiem, kuri arī interesējas par valodām. Nākamā gada dalībniekiem novēlu izturību un pacietību,” teic  „VārdZinis 2014” titula ieguvējs Tomass Pildegovičs.

Otrās vietas ieguvējs Uģis Pučinskis dalās iespaidos: „Cīņa bija spraiga, taču nemaz nebiju satraucies, jo žurija bija ļoti atsaucīga, un konkursa laikā valdīja pozitīva atmosfēra. Dalība konkursā “Vārdzinis 2014” palīdzēja gūt pārliecību par sevi, kā arī uzlaboja manas publiskās runas prasmes. Iesaku ikvienam jaunietim piedalīties šajā konkursā.”

Trešās vietas ieguvējs Matīss Šablinskis stāsta: „Patiesībā man galvenais bija piedalīties, nevis uzvarēt konkursā, jo tā ir noderīga pieredze. Konkurss “Vārdzinis” ir labs veids kā popularizēt angļu valodu jauniešu vidū, jo mūsdienās tā ir nepieciešama gandrīz ik uz soļa.”

Konkursa „VārdZinis 2014” uzvarētājs balvā saņēma iespēju gadu bez maksas apgūt svešvalodu, izmantojot „Skrivanek Baltic” e-mācību programmu studenta izvēlētajai valodai, un pārsteiguma balvu no Lielbritānijas vēstniecības Rīgā. Visi trīs pirmo vietu ieguvēji saņēma 100 eiro studiju maksas atlaidi pirmajam semestrim, iestājoties augstskolas RISEBA bakalaura studiju programmās angļu valodā – „European Business Studies” vai „Architecture”, un lidojumu vēja tunelī „Aerodium”. Konkursa otrās un trešās vietas laureāti balvā saņēma arī vērtīgas balvas no grāmatnīcas „Globuss”. Visi konkursa finālisti piedalījās izlozē, kurā varēja laimēt 10 veicināšanas balvas no ASV vēstniecības Latvijā, trīs veicināšanas balvas no Kanādas vēstniecības Latvijā un galda spēļu veikala „Ludo”, veicināšanas balvu no Latvijas Monētu nama, jūras ceļojumu Rīga–Stokholma–Rīga četrām personām no „Tallink Latvija”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar