“Kišs no tā kas mājās”

Getliņi EKO” “Leftover” ēdiena gatavošanas meistarklases ietvaros, šefpavārs Lauris Aleksejevs un IG satura veidotāja, pavārgrāmatas “Garšīgs nav sarežģīts” autore, Elizabete Valujeva Āgenskalna tirgū sanākušajiem interesentiem demonstrēja noderīgas receptes, ko pagatavot no ēdiena, kas paliek pāri pēc svētkiem. Tāpat ēdienu meistari dalījās pieredzē, kā atbildīgi iepirkties un pareizi uzglabāt pārtikas produktus un jau sagatavotas maltītes, lai tie būtu ēdami pēc iespējas ilgāk.

Elizabetes Valijevas receptes:

Kišs no tā kas mājās”

Sastāvdaļas:

Var pagatavot smilšu mīklu, vai arī izmantot veikalā nopērkamo kārtaino mīklu, loksnes kopā izrullējot un pārklājot pāri cepamajai formai.

Smilšu mīklai:

  • 300g miltu,

  • 200g auksta sviesta,

  • 1 ola,

  • šķipsniņa sāls,

  • ēdamkarote ūdens

Pildījumam – 4 olas, 200ml saldais krējums, dārzeņi pēc izvēles, gaļa pēc izvēles (salami, sacepta vistas gaļa, piemēram) , 100g labi kūstošs siers, 2 ēdamkarotes grieķu jogurts, sakapāti pētersīļi

Pagatavošana:

Smilšu mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un mīca ar rokām līdz izveidojas mīklas bumbiņa. To ieliek bļodiņā/ ietin vaska drāniņā un liek ledusskapī uz stundu. Tikmēr sagatavo pildījumu – visas sastāvdaļas sajauc kopā. Kad mīkla ir atdzesēta, to izrullē apaļā formā, izklāj cepamformā, ar pirkstiem pielīdzinot maliņas. Ar dakšiņu sacaurumo cepamformas vidusdaļu un liek apbrūnināties uz 15 minūtēm. Tālāk mīklas pamatnei pāri lej pildījumu un liek cepties uz 25-30 minūtēm.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar