Vistas buljona zupa ar adžiku

No cirvja kāta zupu izvārīt? Tīrais nieks! Vismaz mūziķim un komiķim Edgaram Bāliņam – viņam dikti patīk gatavot zupas. Arī šoreiz Bāliņš dodas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska un liek uz plīts zupas grāpi, kurā omulīgi burbuļo vistas buljona zupa ar adžiku par iepriecinājumu DJ Ķilkutam.

Vistas buljona zupa ar adžiku

Personu skaits: 4

Izmaksas uz vienu personu: ~ 2,98 eiro

Sastāvdaļas:

1/3 fasēta cāļa Rimi (tikai kauli); 

1 liels vai 2 nelieli burkāni; 

4 seleriju kāti Rimi

1/3 burciņas adžikas (vai pēc garšas); 

1 ēdamk. universālās garšvielas Rimi Smart

1/2 bundžas kukurūzas Rimi Smart;

50 g makaronu Rimi Smart radziņi

saulespuķu eļļa cepšanai Rimi Smart

Pagatavošana

Cālim izgriez filejas, var izfilēt arī šķiņķus. Kaulus liec vismaz 2 litros ūdens – jo vairāk ūdens, jo buljons būs maigāks. Pievieno burkānu mizas un galus un atgriezumus no selerijām. Pieliec adžiku un universālo garšvielu. Vāri buljonu, līdz gaļa lec nost no kaula.

Tikmēr sagriez mazos kubiņos seleriju un burkānu. Apcep eļļā, pievieno nokāstu buljonu, pieliec makaronus un kukurūzu un vāri, līdz makaroni gatavi. Gaļu attīri no kauliem un pievieno zupai.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar