Mirdzoši mati – Kolagēns un pareiza kopšana

Pēdējā laikā plaši apspriesta kolagēna labvēlīgā ietekme uz mūsu ādu. Veikalos pieejami dažnedažādi produkti krēmu, eļļu un uztura bagātinātāju formā. Izrādās – kolagēns lieliski atjauno ne tikai ādu, bet arī matus! Zinātnieki ir izpētījuši, ka kolagēns matiem veiksmīgi novērš matu izkrišanu un atjauno to struktūru. Turpinājumā uzzini dažādus veidus, kā pareizi rūpēties par matiem.

Vidēji cilvēkam uz galvas ir 100–150 tūkstoši matu folikulu. Lai uzturētu veselus, spilgtus un stiprus matus, ir nepieciešama regulāra matu kopšana un veselīgs dzīvesveids. Ja esi izvēlējies pievienot kolagēnu savai skaistum kopšanas rutīnai, atceries, ka šis proteīns ir jālieto regulāri, lai pamanītu rezultātus. Mūsu ķermeņi ražo enzīmus, kas ar laiku kolagēnu noārda, tāpēc šo uztura bagātinātāju jālieto ilgstoši. Kolagēnu iespējams uzņemt gan kosmētisko produktu sastāvā – krēmos un eļļās, gan uztura bagātinātāju formā, gan matu maskās, kas visintensīvāk iedarbosies matu atjaunošanā.

Lai sekmētu kolagēna iedarbību ir jānodrošina pareiza matu kopšana, sākot ar mazgāšanu. Turpini lasīt un uzzini septiņus ieteikumus labākai matu kopšanas rutīnai.

Pareizas matu mazgāšanas noslēpumi

  1. Izvēlieties piemērotu šampūnu un kondicionieri, kas atbilst matu tipam (piemēram, sausiem matiem, taukainiem matiem, krāsotiem matiem utt.).

  2. Izvērtējiet arī, vai šampūna lietošana ir nepieciešama ņemot vērā vidi, kurā dzīvojat. Apkārtnes gaisa kvalitāte būtiski ietekmē to, cik ilgi mati paliks tīri pēc mazgāšanas.

  3. Izmēģini savu roku, smeļoties iedvesmu interneta resursos pieejamajai informācijai par dabīgajiem šampūna aizstājējiem, kas dažreiz var gadīties efektīvāki un ekonomiskāki par veikalos nopērkamiem šampūniem.

  4. Atcerieties arī, ka matus nav nepieciešams mazgāt katru dienu, jo tad tie zaudē svarīgas dabīgās eļļas, kas uztur matus spēcīgus.

  5. Mazgājot matus, izmantojiet siltu ūdeni, jo karsts ūdens var izraisīt matu sausumu. Pēc mazgāšanas iesaka matus izskalot vēsā ūdenī.

  6. Nemēģiniet visus produktus vienlaikus! Kad izmēģiniet jaunus matu kopšanas produktus, izmēģiniet tos vairākas mazgāšanas reizes, lai novērtētu to iedarbību un novērotu matu kvalitāti dažādās tīrības pakāpēs, nevis mainiet produktus katru mazgāšanas reizi. Tikai tā iespējams noteikt šampūna un kondicioniera efektivitāti.

  7. Pārmērīga fēna un citu siltuma ierīču izmantošana var izraisīt matu sausumu un bojājumus. Ja iespējams, izmantojiet zemāku siltuma iestatījumu vai žāvējiet matus dabiski. Atcerieties pret matiem izturēties maigi – izvairieties no pārmērīgas berzēšanas ar dvieli – tas var izraisīt matu trauslumu un izkrišanu.

Tikpat svarīgi, cik pareizi kopt matus, ir arī rūpēties par savu uzturu, jo matu veselībai ir svarīga vitamīnu un minerālvielu, kā arī proteīnu daudzveidība pārtikā. Uzturā jālieto arī zivju produkti, vai Omega-3 eļļa, jo mūsu ķermeņi paši nespēj ražot šo vielu, un tā ir vitāli svarīga matu un ādas veselībai.

Tāpat jāatceras par pietiekamu šķidruma uzņemšanu un cukura un citu kaitīgo vielu samazināšana uzturā. Mati atspoguļo ķermeņa kopējo veselību, tāpēc mīli un rūpējies par sevi, un ieraugi rezultātus!

Šie ieteikumi palīdzēs uzturēt Jūsu matus veselus un skaistus. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka spēcīgu matu iegūšana ir individuāls process, un Jūsu matiem var būt unikālas vajadzības. Ja Jums ir īpašas problēmas ar matu vai galvas ādas veselību, pirms jaunas matu kopšanas režīma iesākšanas vai jaunu produktu lietošanas, ieteicams konsultēties ar frizieri vai dermatologu.

Foto: publicitātes

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Uprankd

TOP Komentāri

avatar