Solidarizējoties ar Izraēlu, pie Saeimas plīvo Izraēlas karogs

Solidarizējoties ar Izraēlas tautu un pieminot nedēļas nogalē veiktā teroristiskā uzbrukuma upurus, pirmdien, 9.oktobrī, pie Saeimas nama pacelts Izraēlas Valsts karogs.

Simboliskā atbalsta akcijā pie Saeimas nama šodien pulksten 16.00 pulcējās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Saeimas Prezidija locekļi un deputāti, kā arī Izraēlas Valsts ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Šārona Rapaportu Palgi (Sharon Rappaport Palgi) un Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Anatolijs Kucevols (Anatolii Kutsevol).

“Ikreiz, kad kaut kas tāds notiek, mēs saprotam, ka neviens uz šīs pasaules nav pasargāts. Mēs visi varam būt šādā situācijā. Mēs varam paust savu solidaritāti, lai atbalstītu tos, kas ir nonākuši šādā situācijā – gan Ukrainas, gan Izraēlas tautu –, un darīt visu, lai šis karš pēc iespējas ātrāk beigtos,“ sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, paužot visdziļāko cieņu un līdzjūtību Izraēlas tautai.

Lai uzsvērtu, ka starptautiskā sabiedrība nedrīkst novērst uzmanību arī no notikumu attīstības Ukrainā, līdzās Izraēlas karogam izvietots Ukrainas karogs.

Sestdienas, 7.oktobra, rītā teroristiskais grupējums “Hamas” sāka iebrukumu Izraēlā. Uzbrukumā gājuši bojā jau vairāk nekā tūkstotis cilvēku, no tiem vairums civiliedzīvotāji, tostarp bērni.

Saeimas Ārlietu komisija jau sestdien pieņēma paziņojumu, kurā stingri un kategoriski nosoda “Hamas” teroristu veiktos uzbrukumus Izraēlai, apliecinot nelokāmu atbalstu Izraēlai un izsakot līdzjūtību uzbrukumu upuru tuviniekiem. Izraēlai ir tiesības uz pašaizsardzību, kā arī tiesības un pienākums aizstāvēt savus pilsoņus un valsti pret nāvējošiem terorisma aktiem, teikts paziņojumā.

Foto: publicitātes (R.Inkēns)

TOP Komentāri

avatar