Liepājnieku zvaigžņu koris savējiem dāvā dziesmu “Liepājai”

Komponists Jānis Strazds, kurš ne tikai radīja mūziku dzejolim par Liepāju, bet arī rūpējās par dziesmas ieraksta procesu, ir gandarīts par paveikto: “Mans sens sapnis bija uzrakstīt dziesmu Liepājai. Tagad tas ir piepildījies un man šķiet, ka ir piedzimusi dziesma, kura ļoti piestāv šai pilsētai un tās raksturam. Vēl jo lielāks prieks bija piedzīvot šīs dziesmas ieraksta procesā iesaistīto mūziķu aizrautību un atdevi.”

Dziesma ierakstīta Mārtiņa Burkevica un “Fontaine Ent. studio” skaņu ierakstu studijās Rīgā un Liepājā. Ierakstā piedalījās mūziķi Jānis Strazds (taustiņinstrumenti), Roberts Dinters (ģitāras), Aivars Meijers (bass), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti), skaņu režisori – Egils Mežs un Mārtiņš Burkevics.

Koncertuzveduma rīkotāji ir gandarīti, ka šī projekta ietvaros izdevies realizēt vienu no tā galvenajiem mērķiem – veicināt jaunu radošu procesu attīstību. Līdzās vairāk kā desmit dažādu mūziķu radītiem dziesmu pirmatskaņojumiem, kurus piedzīvosim koncertuzvedumā, skanēs arī stāsta tituldziesma “Liepājai”, kas ir liepājnieku veltījums šīs pilsētas ļaudīm un Liepājas skartajiem visā plašajā pasaulē. Šobrīd pie klausītājiem dodas ne vien skaista dziesma, bet arī tāda kā atzīšanās mīlestībā vietai, kuras loma daudzu ļaužu dzīvē ir nenovērtējama.

TOP Komentāri

avatar