Jauna bērnu pasaku grāmata – “Policistu pasakas”

Pie lasītājiem dodas Artura Balta (īstajā vārdā Arturs Vaišļa) otrā pasaku grāmata “Policistu pasakas”. Tā ir bilžu grāmata bērniem un arī pieaugušajiem vai otrādi, ar mākslinieces Anastasijas Golubevas krāšņajām ilustrācijām.

Vispareizākais un saprātīgākais ir bērnam iemācīt pieņemt patstāvīgus lēmumus. Rīkoties atbildīgi. Pamācošas pasakas bērniem sniedz preventīvu informāciju, un palīdz atrast pasakās iešifrētus noderīgus padomus. Deviņas pasakas, skarbas kā asakas. Atraktīvi, izklaidējoši un pie reizes arī ļoti pamācoši. Grāmata noteikti būs pārlasāma daudzkārt. 

Grāmatas ilustrāciju autore Anastasija Golubeva pasakas raksturo tā:

“Svešais puika” noteikti ir tas, kas vislabāk patika sižeta ziņā, tur tāds labs tvists 😄 

“Zombijos” ļoti patīk tā slepenā ideja, ka vecākiem ir pašiem jāpiedalās, ja grib lai bērni nesēž telefonos visu dienu, no čīkstēšanas pats pa sevi nekas maģiski neuzlabosies.

Un droši vien “Ugunsspēles” būs tās pēdējas Top-3, jo tur ir tā noderīgā informācija 😄

“Mušpaps”, “Bizis” un “Smukā šprice” būs kategorijā “dieviņ, tas ir brutāli, sīkajiem noteikti patiks”😄 

Bet tajā pašā laikā “Mušpaps” un “Vardes” ir interesanti ar to, ka tur ir nestandarta galvenie varoņi.😄 

Un “Zagļu ķēris” kopā ar “Zombijiem” ir jauki un motivējoši, tāpēc ka abos sižets ir par labi padarītu darbu un par apbalvojumu rezultātā (savukārt visas pārējās pasakas ir par noziegumiem un sodiem).

Tāpēc es nevarētu sastādīt topu no šiem pēc principa “labāk vai mazāk patīk”, jo tie tekstiņi ir ļoti dažādi un katrā ir sava laba doma.”

Autors Arturs Balts raksta gan pieaugušajiem, gan bērniem. “Policistu pasakas” ir deviņpadsmitā un autora trešā grāmata jaunajiem lasītājiem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar