Sagatavojies vasaras ceļojumiem: lietotnes ātrai un ērtai svešvalodu apguvei

Ja agrāk valodu apguvei tika izmantotas vārdnīcas, mācību grāmatas un valodu kursi, tad šodien arvien lielāku popularitāti un sabiedrības atzinību izpelnās viedās lietotnes, kas svešvalodu apguvi padara vienkāršāku, ērtāku un lētāku. Pateicoties šīm lietotnēm, tagad pirms došanās uz jebkuru pasaules valsti pāris dienu laikā iespējams apgūt ceļošanai noderīgo vārdu krājumu un, izmantojot teksta vai fotoattēlu skeneri, iemācīties jaunus vārdus neatkarīgi no atrašanās vietas.

Lietotnes valodas pamatu apgūšanai

Lai pašmācības ceļā praktizētu jaunas valodas apguvi, tagad ir pieejams plašs lietotņu klāsts, no kura ikviens var izvēlēties sev piemērotāko. Lielākoties valodu apguves lietotņu pamatkomplekti ir pieejami bez maksas un dažādās mūsu reģionā zināmās valodās.

Pamatzināšanu apguvei ieteicams izvēlēties kādu no populārākajām lietotnēm, piemēram, Mondly, ko izmanto jau vairāk nekā 100 miljoni lietotāju pasaulē, lai apgūtu kādu no 41 lietotnē pieejamajiem valodu kursiem. “Papildus atsevišķu vārdu apguvei šī lietotne piedāvā arī dažādus ikdienas sarunu scenārijus un plašu reālās dzīves tēmu izvēli, kā arī spēļu risinājumus un virtuālās realitātes uzdevumus, piemēram, valodas apguvei bērniem,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Svešvalodu praktizēšana ar virtuālo partneri

Prakse un atkārtošana palīdz labāk nostiprināt un iegaumēt jebkuras svešvalodas pamatus. Mūsdienās lietotnes ir noderīga alternatīva valodu kursiem, jo tā var atrast piemērotu virtuālo partneri, ar kuru praktizēt svešvalodu. Piemēram, jau 30 miljoni lietotāju izmanto lietotni HelloTalk un sazinās vairāk nekā 150 dažādās valodās ar dzimtās valodas runātājiem visā pasaulē, izmantojot videozvanu vai tērzēšanas iespējas.

Noderīgas valodu lietotnes ārvalstu ceļojumiem

Dodoties ceļojumā uz vietu, kur runā citā valodā, ir vērtīgi apgūt noderīgas vietējās valodas frāzes jau iepriekš, taču ne vienmēr ir iespējams sagatavoties pilnīgi visām situācijām, kurās var būt nepieciešamas šīs valodas zināšanas. Tāpēc ieteicams tālrunī lejupielādēt lietotni tulkošanaii, kas palīdzēs dažādās ikdienas situācijās.

“Mūsdienās tulkošanas lietotnes ir tik jaudīgas, ka ar tām var tulkot gan rakstītu tekstu svešvalodā, gan, piemēram, vietējo iedzīvotāju stāstījumu reāllaikā,” stāsta tehnoloģiju eksperts. Viņš norāda, ka dažas no populārākajām tulkošanas lietotnēm ir iTranslate Translator and Dictionary, kas piedāvā apgūt vairāk nekā 100 dažādu valodu, un Microsoft Translator, kas sniedz iespēju tulkot tekstu vairāk nekā 60 valodās tiešsaistē un bezsaistē, kā arī nodrošina balss tulkošanu.” Izmantojot kādu no šīm lietotnēm, nav jāuztraucas par to, ka vietējo iedzīvotāju sniegtie norādījumi būs neskaidri un aizvedīs uz nepareizo vietu. Tāpat varēsiet daudz brīvāk pasūtīt ēdienus ar nosaukumiem, kurus redzat pirmo reizi,” uzsver Tillers.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar