Ogres teātris aizsāk dzejas lasījumu ciklu virtuālajā vidē

Režisora Jāņa Kaijaka vadītais Ogres teātris šo sezonu iesāka, strādājot pēc reģionāla teātra modeļa un piedāvājot skatītājiem četras repertuāra izrādes. Reaģējot uz ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, Ogres teātris tāpat kā citas Latvijas kultūras iestādes ir atcēlis šosezon plānotos pasākumus. Taču, kaut arī teātra durvis ir aizvērtas, Ogres teātris aktīvi turpina darbu virtuālajā vidē.

Teātra tuvākajos plānos bija divas pirmizrādes – BertoltaBrehta lugas “Lielkungs Puntila un viņa kalps Mati” iestudējums ar nosaukumu “Puntila un Mati”, kā arī Moljēra balvu ieguvušais Žeralda Sibleirasa un Žana Dellaeiro farss “Lai dzīvo Bušona!”. Patlaban mēģinājumu process turpinās attālinātā formā – video konferenču veidā, taču paralēli tam Ogres teātris skatītājiem piedāvā arī citas akcijas virtuālajā vidē.

Sākot no aprīļa, Ogres teātra sociālo tīklu kontos skatāmi minūti gari aktieru video portreti, aicinot iepazīties ar mākslinieku biogrāfijām un kadriem no būtiskākajām lomām. Kopumā tapuši vairāk nekā 20 videostāsti.

Līdzīgi kā citi Latvijas teātri, arī Ogres teātris pievērsies video lasījumu formātam, prozas tekstu vietā izvēloties dzeju. Akcijas laikā Ogres teātra aktieri atvērs savas iemīļotākās dzejas grāmatas, lai atrastu dzejoļus, kuri saskan ar šībrīža sajūtām un domām, un dalītos ar skatītājiem.

“Mēs nezinām, kad šis ārkārtas stāvoklis beigsies, un ilgojamies atkal būt kopā – aktieri un skatītāji,” par dzejas lasījumu ieceri stāsta režisors Jānis Kaijaks.”Formula “2 + 2” neder mākslai, mums ir nepieciešama šī kopā būšana, kopā jušana, elpošana vienā elpā. Mūzika un dzeja ir tas tilts, kas var palīdzēt mums visiem pārdzīvot šo pārbaudījumu. Dzeja personiski uzrunā mūs katru, uzrunā tieši un trāpīgi. Tas ir veids, kā mēs varam nepazaudēt vienam otru, saglabāt sajūtu, ka tomēr esam kopā un palīdzēt sagaidīt to brīdi, kad atkal vērsies teātra durvis un mēs tiksimies.” Dzejas lasījumi būs skatāmi ik sestdienu Ogres teātra Facebook un Youtube kontos, kā arī teātra mājaslapā www.ogresteatris.lv.

Tāpat noris darbs pie virtuāla Ogres teātra izrāžu arhīva izveidošanas, kā arī teātra kostīmu mākslinieces Ilzes Kupčas-Ziemeles autorskiču izstādes, kas drīzumā būs aplūkojama Ogres teātra mājaslapā.

Informāciju sagatavoja: Ieva Rodiņa Ogres teātra radošā direktore

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar