Automašīnu vēstures ieraksti var palīdzēt samazināt par transportlīdzekli prasīto cenu par līdz pat vienu piekto daļu

Lietotas automašīnas iegāde vienmēr ietver pāris riskus, jo var būt grūti noteikt, vai transportlīdzeklis ir bijis labi uzturēts. Tomēr, zinot dažas lietas par automašīnām un izmantojot transportlīdzekļu vēstures ierakstus, var būt vieglāk vienoties par labāku cenu.

Sarunu vešana ir savdabīga māksla, bet jūs varat panākt automašīnas cenas samazinājumu par līdz pat vienu piekto daļu no sludinājumā norādītās vērtības. Automobiļu datu eksperti no carVertical dalās ar padomiem par to, kā komunicēt ar pārdevējiem un uzlabot sarunu procesu.

Automašīnas vājo punktu meklēšana

Katram modelim ir noteiktas vājās puses, par kurām jums būtu jāzina iepriekš. Lasiet tiešsaistes apskatus par automašīnu, ko vēlaties pirkt, lai izprastu tās iespējamās problēmas un vājos punktus. Ja esat patiesi sajūsmināts par automašīnu, neizrādiet to pārdevējam. Citādi vienošanās var būt apgrūtināta.

Pat vislabākā izskata lietotam transportlīdzeklim, visticamāk, būs trūkumi. Rūsu, bojātu elektroniku, nodilušas riepas, šķidrumu noplūdes, skrāpējumus un iespiedumus viegli pamanīs gan profesionāļi, gan nepieredzējuši autovadītāji.

Pēc automašīnas ārpuses un salona pārbaudes vienmēr veiciet testa braucienu, jo tas atklās vairāk informācijas par transportlīdzekli nekā jebkas cits. Noteikti testējiet automašīnu dažādos reljefos un ar dažādiem ātrumiem. Izmēģiniet visus pārnesumus, pārbaudiet bremžu darbību un ieklausieties jebkādos trokšņos no dzinēja un piekares.

Pat niecīgākās problēmas ir jāapspriež ar pārdevēju, jo tas palīdzēs vienoties par galīgo cenu.

Vēstures ieraksti palīdz gūt virsroku sarunās

Pārdevējs vienmēr zina vairāk par transportlīdzekli nekā pircējs. Tas ļauj pārdevējam sarunu procesā atrasties labākā pozīcijā, ja vien jūs neiedziļināties automašīnas vēsturē.

Pārbaudot transportlīdzekļa vēsturi tiešsaistē, varat uzzināt par nobraukuma viltošanu, bojājumiem, īpašumtiesību maiņu, apkopi un iegūt citu noderīgu informāciju.

“Ja pircējs atklāj kādus sliktus vēstures ierakstus vai pierādījumus negadījumam, sarunas var būt vieglākas. Lietotas automašīnas vēstures pārbaude ir būtisks solis. To nedarot, varat pārmaksāt par transportlīdzekli sliktā stāvoklī”, saka Matas Buzelis, automobiļu eksperts un carVertical Komunikācijas vadītājs.

15,2% visu carVertical pārbaudīto automašīnu ir bijis norādīts mazāks nobraukums, bet vairāk kā pusei (52,3%) ir bijuši vēsturiski ieraksti par bojājumiem. Tas pierāda, ka varbūtība iegādāties automašīnu ar mainītu odometru vai nekvalitatīviem labojumiem ir salīdzinoši augsta.

Sarunas ar izplatītājiem ir grūtākas

Ar privātiem pārdevējiem sarunāties ir daudz vieglāk nekā ar izplatītājem. Tā kā cienījami automašīnu tirdzniecības uzņēmumi pirms pārdošanas pārbauda automašīnas, tie zina, cik vērts ir konkrētais modelis, un var atteikties ievērojami pazemināt cenu. Tomēr tas nenozīmē, ka nevarat ar tiem sarunāties.

“Diemžēl lietotām automašīnām netiek piemērotas maģiskas atlaides. Ja transportlīdzeklim ir saprātīgi noteikta cena, panākt tās samazinājumu var būt gandrīz neiespējami. Tomēr atkarībā no automašīnas stāvokļa un sākuma cenas jūs varat samazināt izmaksas par līdz pat 20%”, paskaidro Buzelis.

Pat ja pārdevējs piekrīt pazemināt cenu, dažas automašīnas vienkārši nav tā vērtas. Pircējiem ir jādomā ilgtermiņā un jānovērtē iespējamās apkopes izmaksas un transportlīdzekļa atlikusī vērtība pēc dažiem gadiem. Neviens nevēlas izmest naudu un pēc kāda laika cīnīties ar pārdošanas problēmām.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar