Ingvera vegānās piparkūkas

Nav nekā maģiskāka par aromātu, kas piepilda māju, apvienojot smaržīgo piparu, krustnagliņu, kanēļa, ingvera, piparu un ar cukuru sajaukta sviesta notis. Piparkūku cepšana ir burvīga Ziemassvētku sajūtas radīšanas aktivitāte, tādēļ, radot svētkus kopā, vēlamies jums piedāvāt gardu piparkūku recepti, ko pagatavot kopā ar tuvajiem, vai relaksējoties vienatnē ar kādu skaistu svētku dziesmu fonā.

Ingvera vegānās piparkūkas (3 stundas, 4 personām)

Sastāvdaļas
100 g cukura;
120 g zeltainā sīrupa;
50 g sojas piena;
65 g rafinētu kokosa tauku;
250 g miltu;
1 tējk. cepamā pulvera;
1 tējk. malta ingvera;
šķipsna malta kanēļa;
šķipsna maltu krustnagliņu;
šķipsna malta muskatrieksta;
šķipsna sāls;
šķipsna svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

Katliņā liec cukuru, sīrupu, pienu un kokosa taukus. Uzsildi uz mazas uguns un maisi, līdz cukurs izšķīdis. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Bļodā liec miltus, garšvielas, cepamo pulveri un pievieno cukura-kokosa tauku masu. Visu kārtīgi samaisi, līdz izveidojas mīkla. To liec ledusskapī uz 2 stundām. Pēc tam izrullē mīklu aptuveni 4 mm biezumā, izspied vēlamās formiņas un liec cepties 200 grādos uz 5–6 minūtēm.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar