Pavasara “ligzdiņas” vegānu Lieldienu galdam

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā lieliskas idejas Lieldienu galdam. Tradīciju cienītājiem noderēs padomi, kā nokrāsot spilgtas un netipiski košas olas dabas krāsvielās, savukārt pavasarīgās ligzdiņas būs īstā izvēle vegānu Lieldienu galdam.

Pavasara “ligzdiņas” vegānu Lieldienu galdam

Sastāvdaļas

100 g ātri vārāmo auzu pārslu

30 g kokosriekstu skaidiņu

3 tējk. ar kaudzi kakao pulvera

1/4 tējk. sāls

1/2 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

140 g zemesriekstu sviesta bez piedevām

80 g cukurniedru vai agaves sīrupa

55 g  kokosriekstu sviesta

50-80 g melnās šokolādes

krāsainas šokolādes vai cukura olas dekoram

Pagatavošana

  1. Izkausē katliņā kokosriekstu sviestu, sīrupu, un zemesriekstu sviestu.
  2. Pievieno auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, kakao, vaniļas ekstraktu, sāli. Visu samaisi un maisot karsē uz vidēji lielas uguns 1 minūti.
  3. Ar saldējuma karoti vai ēdamkaroti sadali visu masu 8-12 daļās. No katras daļas izveido ligzdiņu ar iedobi. Liec ligzdiņas ledusskapī un turi tur vismaz stundu.
  4. Kad ligzdiņas atdzisušas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi.
  5. Katrā ligzdiņas iedobē ielej pa 1-2 tējk. kausētas šokolādes.
  6. Rotā ligzdiņas ar mazām šokolādes vai cukura oliņām.

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.

TOP Komentāri

avatar