Kafijas – granātābolu Ziemassvētku punšs

Vēlies pārsteigt viesus ar gardiem dzērieniem Ziemassvētku noskaņās vai pierastās kūkas vietā pieaugušajiem svinētājiem piedāvāt patiešām reibinošu desertu? Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas idejas kokteiļiem, kas iederēsies gan Ziemassvētku svinībās, gan Jaunā gada sagaidīšanas svētkos!

Kafijas – granātābolu Ziemassvētku punšs 

Sastāvdaļas 

800 ml granātābolu nektāra 

250 ml stipras kafijas

kanēļa standziņa, dažas anīsa sēklas

200-300 ml degvīna

50 ml grenadīna sīrupa

1 sausā prosecco pudele (vai cits iecienīts dzirkstošais vīns)

ledus

piparmētru lapas

šokolāde

Pagatavošana

  1. Izrotā glāzes maliņas ar šokolādi – ieliec glāzes ledusskapī uz 10 min. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un ar karoti vai ar konditorejas maisiņa palīdzību uzmanīgi lej šokolādi uz glāzes malas tā, lai tā nedaudz nopil (glāzes ir jāliek ledusskapī, lai šokolāde rotāšanas procesā ātrāk sacietētu). 
  2. Karstā kafijā ieliec kanēli un anīsa sēklas, karsē visu katliņā uz nelielas uguns 3 min, tad izņemt ārā garšvielas un nedaudz atdzesē.
  3. Lielā krūkā samaisi granātābolu nektāru, kafiju, degvīnu un grenadīna sīrupu. 
  4. Glāzēs ieber ledu, piepildi katru glāzi ar pusi no punša maisījuma un atlikušajā glāzes daļā pielej prosecco. 
  5. Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.

Recepšu autore Jevgēnija Jansone, foto Viktorija Kožemjakina.

TOP Komentāri

avatar