Likumsargi Ziepniekkalnā agresīva vadītāja aizturēšanai spiesti pielietot šaujamieročus

Svētdien, 17. martā, īsi pirms pulksten 8.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes ekipāža saņēma informāciju par “Audi” markas automašīnas vadītāju, kurš, iespējams, atrodas alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Ierodoties norādītajā adresē, policijas darbinieki ievēroja aprakstam atbilstošu transportlīdzekli, kā vadītājs, pamanot likumsargus strauji uzsāka braukt atpakaļgaitā. Pašvaldības policijas darbinieki vadītājam nekavējoties deva rīkojuma apturēt automašīnu.

Pēc vairākkārtēja rīkojuma došanas autovadītājs turpināja braukt, līdz iebrauca T-veida brauktuves sazarojumā, atpakaļgaitā veica pagriezienu pa labi un apstājās. Brīdī, kad policijas darbinieks pieskrēja pie pārkāpēja automašīnas, lai atvērtu tās durvis, un atkārtoti deva rīkojumu apstāties, autovadītājs uzsāka bēgšanu atpakaļgaitā, mēģinot pamest notikuma vietu.

Lai novērstu iespējamo apdraudējumu apkārtējiem un apturētu vadītāja bēgšanas mēģinājumu, policists pielietoja dienesta šaujamieroci, raidot vairākus šāvienus pa transportlīdzekļa riepām, tās cauršaujot. Diemžēl arī tas neatvēsināja agresīvo likumpārkāpēju un viņš turpināja bēgt. Pēc dažu minūšu mukšanas, autovadītājs iebrauca daudzdzīvokļu māju pagalmā, kur bija spiests apstāties, jo pa ceļam bija pazaudējis divas riepas. Arī tad vadītājs vēl mēģināja iebēgt kādas mājas kāpņu telpā, tomēr viņam tas neizdevās, jo likumsargi, pielietojot elektrošoka pistoli un fizisku spēku, agresīvo vīrieti aizturēja, uzlika viņam rokudzelžus un iesēdināja operatīvā transportlīdzekļa aizturēto nodalījumā.

Pārbaudot personas datus, noskaidrojās, ka vīrietim nav derīgas autovadītāja apliecības. Ņemot vērā notikušā apstākļus, notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts policijas ekipāža, kas pārņēma darbu adresē. Pēcāk pašvaldības policijas darbinieki aizturēto personu nodeva Valsts policijas likumsargiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar