DJ un producents Urbanstep – izdod mentālajai veselībai veltītu dziesmu

Starptautisku atzinību guvušais latviešu dīdžejs un producents Urbanstep (Juris Graubergers) nule izdevis savu jaunāko dziesmu “Depressure”. Dziesmu mākslinieks radījis, lai pievērstu savu klausītāju un plašākas sabiedrības uzmanību mentālās veselības tēmai un tās saistībai ar kopējo ķermeņa labsajūtu. Skaņdarba nosaukums “Depressure” ir saliktenis no diviem angļu valodas vārdiem depression un pressure, kas nozīmē depresiju un spiedienu. 

Šī dziesma dzima īpašā noskaņojumā – laikā, kad galvenā emocija, kas manī virmoja, bija vilšanās, kura draudēja pāraugt depresijā. Dziesmu raksturo dziļš bass, tumšs memphis rap vokāls un dramatiskas melodijas. Skaņdarbs tika radīts laikā, kad es nonācu pie apziņas, ka vēlos publiski aktualizēt mentālās veselības tēmu. Mediji gadiem ilgi diendienā runā par mentālo veselību… Daudzu gadu garumā cīnoties ar psiholoģiskajām traumām un rūpējoties par savu labsajūtu, esmu secinājis, ka viss ir saistīts. Sāpes var būt ne tikai emocionālas, bet bieži vien arī fiziskas – ja tev sāp kāja, var izrādīties grūti būt labā omā, tāpat tev var būt fiziski smagi, ja ģimenē notikusi traģēdija. Lai gan daudzi, iespējams, iebildīs, mēs, pirmkārt, esam fiziskas būtnes,” par savu jauno dziesmu stāsta Urbanstep. Mūziķis aicina ikvienu sargāt sevi un savu veselību, atgādinot, ka tas ir visdārgākais, kas ikvienam no mums ir. 

Urbanstep ir DJ un producents no Rīgas. Viņa radītā mūzika straumēšanas platformās  ir atskaņota vairāk nekā 100 miljoni reižu. Urbanstep radītās dziesmas ierindojušās vairāku prestižu elektroniskās mūzikas žanra topu augšgalos, un producents savā daiļradē ir sadarbojies ar “Grammy” nominēto dziedātāju Tyte Writer un uzstājies kopā ar globāli atzītiem DJ visā pasaulē, tostarp, Pendulum, Dieselboy, Zardonic, Maduk, NCT, Extra Terra u.c. Urbanstep radītā ierakstu kompānija “Urban Stars Records” ir kļuvusi par mājvietu vairāk nekā 50 māksliniekiem. Urbanstep pazīstams arī kā pasākumu organizators – 2018. un 2019. gadā viņš bija viens no Latvijā lielākās elektroniskās mūzikas pasākumu sērijas organizatoriem, radot tādus pasākumus kā “RAVE Reborn”, RAVE Rebellion, RAVE Reunion, kas kļuva par pamatu šīs mūzikas tālākai attīstībai Latvijā. Jāpiebilst, ka Urbanstep daiļrade neaprobežojas ar mūzikas elektroniskās mūzikas radīšanu vien – DJ un producents savu roku pielicis arī rokmūzikas, metāla, repa un popmūzikas skaņdarbu radīšanā. Urbanstep tika uzaicināts pievienoties 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases organizatoru komandā. Tajā pašā gadā viņš tika iekļauts “Forbes Baltics”  “30 līdz 30” sarakstā, kā arī vairākas viņa dziesmas ierindojās 1. vietā “Apple Music” topos, savukārt  2022. gadā Urbanstep albums “STAGES” tika nominēts “Zelta Mikrofona” balvai nominācijā “Labākais deju vai elektroniskās mūzikas albums.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar