Jauns vārds Latvijas mūzikā – Ei Fe

Mūziķe Ei Fe, kas līdz šim plašākai sabiedrībai bija zināma kā Anita Intaite, laidusi klajā savu pirmo singlu “Neļaut sev bēgt”. Singls ne tikai iepazīstina ar mākslinieces jauno identitāti, bet ir arī vēstnesis no gaidāmā albuma “Piedzīvot sevi”, kas klausītāju vērtējumam tiks nodots īpašā prezentācijas koncertā jau nākamnedēļ, 26. oktobrī, Tallinas kvartāla Angārā.

Kā stāsta mūziķe, debijas albums “Piedzīvot sevi” ir ļoti personīgs, emocionāls un neparasts ceļojums mūzikā. Tas ir ceļojums, kas māksliniecei ļāvis sevi piedzīvot daudz dziļāk un rast vēl lielāku saikni pašai ar sevi, kā rezultātā arī radies Ei Fe stāsts.

“Vārds Ei Fe man ir tuvs jau kādu laiku. Tā ir daļa no manas radošās izpausmes, kas atkal un atkal par sevi atgādināja. Ilgi šī sajūta manī dzīvoja, nu es tai atdevos. Turklāt man ir svarīgi nodalīt savu muzikālo šķautni no privātās, piemēram, kā Ei Fe esmu jau iepriekš sadarbojusies ar pašmāju elektroniskās mūzikas projektu “7 Synths”,” stāsta Anita, tagad Ei Fe.

Singls “Neļauj sev bēgt”, kas tapis radošā nometnē, ieturēts roka stilistikā. Dziesmas mūzikas un teksta autore ir pati māksliniece, savukārt pie aranžijas darbojušies virkne mūziķu. “Līdz šim, strādājot kopā ar Anitu pie dziesmu aranžijām un melodijām, bijām darbojušies tikai divatā, taču šoreiz nolēmām pieiet šim procesam daudz radošāk, organizējot dziesmas rakstīšanas nometni laukos ārpus pilsētas steigas un mašīnu plūsmām. Bijām iepriekš sarunājuši īpaši negatavoties, bet gan ļauties spontānai mākslinieciskai pieejai, iedvesmojoties no apkārtējās atmosfēras. Singla radīšanas procesā tika pieaicināts gan ģitārists Roberts Dinters, gan basģitārists Gunārs Toms Narbuts, kuru idejas dziesmas muzikālajās partijās un aranžējumā spilgti izceļ skaņdarba būtību un kopējo vēstījumu,” atklāj producents Jānis Narbuts.

Albuma prezentācijas koncertā, kas norisināsies 26. oktobrī plkst. 20.00 Tallinas kvartāla Angārā, tiks atskaņotas gan jaunā albuma kompozīcijas, gan jau zināmas, labi iemīļotas dziedātājas Anitas Intaites dziesmas. Koncerta īpašie viesi – VAAKS/VAKUUMS, B.U.R. (Biļetes uz rītdienu). Mākslinieki piedalījušies arī albuma tapšanā. Ieeja koncertā bez maksas.

Dziedātāja Anita Intaite mūzikā darbojas no 2010. gada un vislabāk pazīstama ar 2018. gadā izdoto radio singlu “Nepieradinātā”. Dziedātāja iepriekš sadarbojusies ar tādām grupām kā “Dzelzs vilks”, “7Synths”, “Tumsa”, “Colt” u.c.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar