Jauns vārds Latvijas hip-hopā – repere BDM

Īsi pirms Visu mīlētāju dienas, publicējot debijas singla “IG mīla” video, uz Latvijas hip-hop mūzikas skatuves sevi pieteikusi noslēpumainā repere BDM. Jaunā māksliniece, kura klausītājiem neatklāj nedz savu īsto vārdu, nedz seju, pārsteidz ne tikai ar pašmāju hip-hop žanram neraksturīgu vizuālo tēlu un sievišķību, bet arī ar vērienu, ar kādu uzņemts debijas skaņdarba video.

Hip hop izpildītājas BDM singls “IG mīla” klausītājus aizved mūsdienās tik raksturīgo virtuālo attiecību līkločos, iezīmējot nozīmīgo lomu, kādu sociālie tīkli ieņem attiecību veidošanā, nereti kļūstot par vienīgo instrumentu, ar kura starpniecību iespējams komunicēt ar savu simpātiju. “Jau gadiem ilgi cilvēki iepazīstas, veido un uztur attiecības sociālajos tīklos, bet pandēmijas laikā virtuālo attiecību loma cilvēku dzīvēs ir sasniegusi nebijušu līmeni. Mēs ne tikai iepazīstamies un uzturam savstarpējās attiecības, bet arī mīlam, strīdamies un izšķiramies internetā. Un tas, viennozīmīgi, ir grūtāk nekā reālajā dzīvē,” stāsta BDM.

Skaņdarba vizuālā noformējuma idejas autori un īstenotāji ir radošā aģentūra “2B Creative”. Video skatītājus aizved naksnīgā braucienā pa Rīgas ielām, ļaujot tiem kļūt par pavadoņiem hip-hop izpildītājas BDM ceļā uz tikšanos ar savu mīļoto. Mijoties meistarīgi uzņemtiem, elpu aizraujošiem Rīgas skatiem no putna lidojuma, ko iemūžinājis 7.labākais sacīkšu dronu pilots pasaulē – Oskars Raudiņš, un tuvplāniem, kas ļauj ielūkoties mākslinieces slēptākajās emocijās, skatītājos tiek raisīts līdzpārdzīvojums stāstam par virtuālo mīlestību, cerībām un vilšanos.

BDM debijas singls “IG mīla” tapis “401” un Prime Time Records ierakstu studijās. Pie dziesmas ieraksta strādājis pašmāju hip-hop aprindās labi pazīstamais bītmeikers Tablis (Toms Horsts) un mūziķis Jānis Šmēdiņš jeb Fakts, kurš dziesmu arī miksējis un māsterējis. Savukārt dziesmas mūzikas autori ir producentu grupa Beatdemons, kas producējuši dziesmas amerikāņu reperiem 6ix9ine, Money Man u.c. “IG mīla” piedziedājuma daiļvokālu iedziedājusi pašmāju jaunā, daudzsološā dziedātāja Krisy.

TOP Komentāri

avatar