Latvijas skolēni savāc vairāk nekā 10 500 kilogramu ziedojumu Ukrainas armijai

Pēc Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēnu iniciatīvas mēneša laikā vairāk nekā 100 Latvijas skolu kopīgiem spēkiem akcijā “Skolas par uzvaru” savākušas 10 549 kilogramu ziedojumu Ukrainas karavīriem nepieciešamo lietu. Akcija norit sadarbībā ar biedrību “Tavi draugi”, kas skolēnu ziedojumus sašķiro un nogādā karavīriem frontē.

Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēnu un biedrības “Tavi draugi” aicinājumam vākt ziedojumus atsaucās vairāk nekā 100 skolu visā Latvijā. Laikā no šī gada 17. janvāra līdz 15. februārim skolēni vāca ziedojumus Ukrainas armijas vienībām Azov, Legion-V un Karpatskij Sič, kur plecu pie pleca ar Ukrainas karavīriem atrodas medmāsa no Latvijas Sarmīte Cīrule. Skolēni ziedojuši gan pārtikas produktus, gan higiēnas preces, roku un kāju sildītājus un citas karavīriem ļoti nepieciešamās lietas.

Emīlija Kļaviņa, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 11. klases skolniece, akcijas iniciatore: “Jau rit otrais gads kopš krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Esam pārliecināti, ka tagad ir laiks, kad mums, Latvijas skolām, ir jāsadodas rokās un kopā jātiecas uz uzvaru. Esam priecīgi par tik lielu skolēnu aktivitāti, palīdzot Ukrainas aizstāvjiem, kuri pirms kara bija kāda Ukrainas skolnieka skolotāji, ārsti, tēvi, brāļi un vectēvi.”

Daļa skolēnu savākto ziedojumu ar biedrības “Tavi draugi” un citu organizāciju palīdzību jau nonākusi pie Ukrainas karavīriem frontē. Ziedojumu pieņemšana turpinās, tāpēc akcijā kopumā savāktais ziedojumu apjoms vēl pieaugs.

“”Skolas par uzvaru” ir vērienīgākā ziedojumu vākšanas akcija Ukrainas armijai, ko līdz šim esam īstenojuši. Mēs esam no sirds aizkustināti par skolēnu iniciatīvu un aktivitāti. Viņi gan aktīvi vāca ziedojumus, gan nāca palīgā tos sašķirot un kā brīvprātīgie strādāja mūsu noliktavā. Jaunieši ar savu enerģiju un degsmi devuši arī citiem jaunu sparu rīkoties, palīdzēt un darīt visu, kas mūsu spēkos, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt,” stāsta biedrības “Tavi draugi” pārstāve Beāte Bēvalde.

Par “Tavi draugi”

Biedrība “Tavi draugi” nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tika nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas – krievijas robežpunktos. Plašāka informācija par biedrību, kā arī par ziedošanas un atbalsta iespējām pieejama šeit.

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar