Kā ceļojuma naktsmājām izvēlēties piemērotākos apartamentus?

Kā atrast piemērotākās naktsmājas?” – būtisks jautājums ikvienam, kurš kaut reizi ir devies ceļojumā.  Bez dažāda tipa viesnīcām populāri ir arī palikt apartamentos, ko īrei piedāvā gan pilsētās, gan lauku reģionos. Ar padomiem, ko ņemt vērā, izvēloties apmesties apartamentos, dalās “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts. Pats svarīgākais – iepriekš pilnībā iepazīties ar dzīvošanas apstākļiem un piedāvātajām ērtībām, lai pieņemtu apzinātu lēmumu par konkrēto apartamentu īri.

Kas ir apartamenti?

Apartamenti var atrasties gan dzīvojamās daudzstāvu ēkās, gan privātmājās vai dažāda tipa ēku kompleksos. Visbiežāk apartamenti ir atsevišķi studijas tipa dzīvokļi ar vienu vai vairākām izolētām istabām, kas tiek piedāvātas īslaicīgai īrei. Tie ir iecienīti ceļotāju – ģimeņu, studentu vai tādu cilvēku vidū, kuri dod priekšroku plašākai telpai un ērtībām nekā standarta viesnīcas numuri. Parasti tie ir aprīkoti ar dzīvošanai un nakšņošanai nepieciešamo – viesiem ir pieejamas mēbeles, sadzīves tehnika, virtuves iekārtas, trauki.

Kādas ir priekšrocības?

Apartamentiem ir vairākas priekšrocības, piemēram, viesi var baudīt lielāku privātumu, pabūt mierā un klusumā, kas tā ne vienmēr ir viesnīcās. Apartamentu cienītāji, īpaši ģimenes ar bērniem, novērtē iespēju jebkurā brīdī pašiem gatavot ēdienu un ēst kā mājās. Šeit var būt arī papildu ērtības kā atsevišķas guļamistabas, viesistaba, balkons. Sava laika plānošanā iespējama lielāka elastība, nav noteikts brokastu laiks. Atšķirībā no viesnīcām, apartamentiem bieži vien ir atsevišķa ieeja, kā arī viesu skaits salīdzinājumā ar viesnīcām ir stipri mazāks. Nereti durvis var atslēgt ar saimnieka atsūtītu kodu, un ar viņu tikties nav nepieciešams – īres līguma nosūtīšana, apmaksa notiek alektroniski. Ja ir vēlme atpūsties no pūļa un jums ir svarīgs privātums – apartamenti ir labākā izvēle!

Atkarībā no atrašanās vietas, kvadratūras, interjera, aprīkojuma, apartamenti var būt pieejami dažādās cenu kategorijās. Var atrast apmesties sākot no minimāla budžeta variantiem līdz grezniem un elitāriem apartamentiem, kas ceļotājiem sniedz īpašu komfortu un jaunu pieredzi. Ja ģimenē ir vairāki cilvēki, tieši apartamenti bieži vien ir izdevīgāki nekā apmešanās vienā lielā vai vairākos viesnīcas numuros.

Kādi ir mīnusi?

Lai gan apartamentiem ir savas priekšrocības, tiem ir arī daži potenciālie mīnusi. Piemēram, tajos nav pieejams apkalpojošais personāls.

Ekonomiskās klases apartamentos var nebūt matu fēns, ziepes, šampūns, u.c. higiēnas līdzekļi Ceļotājiem viss nepieciešamais jāņem līdzi pašiem! Ja ceļojat ar automašīnu, tas viegli izdarāms, ja lidmašīnu, iespējams, sāksiet apsvērt savu izvēli.

Ierobežoti pakalpojumi

Dažos apartamentos var būt ierobežots pakalpojumu klāsts, piemēram, var nebūt pieeja baseinam, trenažieru zālei, restorānam vai veļas mazgātavai, kā tas ir viesnīcās.

Ierobežota mijiedarbība ar citiem viesiem

Atšķirībā no viesnīcām, kur ir kopīgas zonas, piemēram, lobiji vai restorāni, apartamentos saskarsme ar citiem viesiem var būt ierobežota, un jūs varat justies izolētāki. Tas būs pat traucējoši, ja ceļojumā esat izlēmis iepazīties ar jauniem cilvēkiem.

Ierobežots serviss

Dažreiz apartamenti var nenodrošināt tik plašu pakalpojumu klāstu kā viesnīcas. Piemēram, jums var nebūt pieejami konsjerža dienests, diennakts recepcija vai apkalpošana apartamentos.

Nav ikdienas uzkopšanas

Apartamentos jūs varat nesaņemt tik regulāru uzkopšanu, īpaši, ja uzturēšanās ir ilgstoša. Atšķirībā no viesnīcām, kurās parasti ir personāls, kas nodarbojas ar uzkopšanu, apkalpošanu un problēmu risināšanu, apartamentos jums būs pašiem jārūpējas par kārtību, jāmazgā trauki u.tml.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar