“Uzņēmēji mieram” uz Ukrainu nosūtītās palīdzības apjoms pārsniedz 10 miljonus eiro

Kopš kara sākuma Ukrainā fonds “Uzņēmēji mieram”, kas apvieno vairāk nekā 300 Latvijas uzņēmumus, lai organizētu atbalstu Ukrainai un tās bruņotajiem spēkiem, uz Ukrainu nosūtījis palīdzību vairāk nekā 10 015 209,44 eiro apmērā.
 
Ar ziedotāju atbalstu uz Ukrainu kopš 2022. gada 24. februāra nosūtīti 460 droni, 135 ģeneratori, 413 transportlīdzekļi, tai skaitā neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas, vilcēji ar piekabēm un laivas, 104 tēmekļi un nakts redzamības iekārtas, 525 mobilās uzlādes stacijas un datori, un 8237 karavīru apģērba un aprīkojuma vienības. Ziedojumi 6,7 miljonu eiro apmērā novirzīti Ukrainas bruņoto spēku stiprināšanai, 2 miljoni eiro humānās palīdzības kravām Ukrainas civiliedzīvotājiem. 650 tūkstoši eiro apmērā sniegts atbalsts Ukrainas slimnīcām, savukārt vēl 650 tūkstošu eiro apmērā īstenoti atjaunošanas projekti Čerņihivā un Jahidnē. 2024. gadā uz Ukrainu nosūtīta palīdzība 750 tūkstošu eiro apmērā

Pagājušās nedēļas laikā tika veikts kārtējais transportlīdzekļu konvojs, kurš šoreiz tapa ciešā sadarbībā ar Valsts policiju, lai Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās policijas vienībām piegādātu kritiski nepieciešamos transportlīdzekļus, dronus, mobilās uzlādes stacijas u.c.

2022. gada 6. septembrī Ministru kabinetā apstiprinātais Ārlietu ministrijas informatīvais ziņojums “Latvijas iesaiste Ukrainas rekonstrukcijā” nosaka, ka Latvija prioritāri iesaistīsies Čerņihivas apgabala rekonstrukcijā. Čerņihivas apgabalā ir izpostīti aptuveni 20 000 objektu, no kuriem vairāk nekā puse ir mājokļu. 2022. gada rudenī ciešā sadarbībā ar Čerņihivas apgabalu “Uzņēmēji mieram” īstenoja pirmo Ārlietu ministrijas grantu Čerņihivas apgabala rekonstrukcijas atbalstam. 2023.gadā “Uzņēmēji mieram” sadarbībā ar Černihivas apgabalu īstenos Ārlietu ministrijas grantu ar projektu “Čerņihivas apgabala Jahidnes ciema mājokļu celtniecība”, ieguldot aptuveni 450 000 eiro.

Iezīmējot Ukrainas kara gadadienu, Rīgas Cirka arēnā norisinājās labdarības koncerts “Veltījums Ukrainai”, pulcējot brīvprātīgo komandu, lai aktivizētu ziedojumus Ukrainas uzvarai. Ar mūziķu, sabiedrības un uzņēmēju palīdzību koncertā “Veltījums Ukrainai” tika ziedoti vairāk nekā 500 000 eiro.

Ar Valsts policijas atbalstu vairāk nekā 75 Valsts policijas lietotos transportlīdzekļus ir saņēmušas dažādas Ukrainas bruņoto spēku, Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības. “Šobrīd Ukrainas policija ar ierobežotiem resursiem rūpējas ne tikai par savas tautas un zemes iekšējo drošību, bet arī kara apstākļos cīnās par cilvēku dzīvībām, savas valsts brīvību un nākotni. Šādos apstākļos nav ne mazāko šaubu par sniedzamā atbalsta nepieciešamību un pienākumu no mūsu puses. Lai arī mūsu palīdzības iespējas ir ierobežotas, lepojos, ka varam to darīt kopā ar mūsu sadarbības partneriem, kuriem ir iespējas ieguldīt līdzekļus, sagatavojot tehniskās vienības Ukrainas kolēģu cīņas spēju stiprināšanai. Paldies visiem, kas nepaliek malā un palīdz ukraiņu tautai. Slava Ukrainai,” pauž Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju jaunas planšetes un cita akcijā “Ziedo Ukrainas armijas mācību iestādēm” sarūpētā biroja tehnika tika nogādāta Ļvivas Sauszemes spēku akadēmijai un Nacionālās gvardes akadēmijai Harkivā. Abas akadēmijas sagatavo jaunākos virsniekus taktiskajā līmenī Ukrainas bruņoto spēku vajadzībām dažādās specialitātēs – komandierus kājnieku, mehanizēto kājnieku, tanku vienībām, kaujas nodrošinājuma un kaujas atbalsta specialitātēs.

“Topošo militāro līderu sagatavošana kara apstākļos nav apstājusies ne uz mirkli. Nogādājot palīdzības kravu Ukrainas partneriem, sev atgādinājām – cik pateicīgi kolēģi ir par mūsu valsts cilvēku sniegto atbalstu un to, ka bez prasmīgi sagatavotiem un apmācītiem militārajiem līderiem – uzvara nav iespējama,” sacīja militārā speciāliste Zane Ribakova.

Fonda “Uzņēmēji mieram” vārdā sirsnīgi pateicamies par sniegto atbalstu! 
Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar