Cukura diabēta dienu ietvaros “Rīga Plaza” tiks sniegtas bezmaksas veselības konsultācijas

2. un 9. aprīlī ikvienam modes un izklaides centra “Rīga Plaza” apmeklētājam būs iespēja pārbaudīt savu veselību un konsultēties ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) medicīnas studentiem. Bezmaksas asinsspiediena un glikozes mērījumi, kā arī veselības konsultācijas tiks sniegtas RSU studentu jaunuzsāktas iniciatīvas Cukura diabēta dienas ietvaros.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka Latvijā ir reģistrēti vairāk nekā 90 tūkstoši cukura diabēta pacientu. 65% gadījumu cukura diabētu diagnosticē, kad jau attīstījušās vēlīnās komplikācijas. RSU studenti vēlas akcentēt, kādēļ šī slimība rodas un paliek arvien aktuālāka, tādēļ uzsāk iniciatīvu Cukura diabēta dienas. Tās ar modes un izklaides centra “Rīga Plaza” atbalstu organizē RSU Oftalmoloģijas, Terapijas un Kardioloģijas studentu zinātnisko pulciņu pārstāvji. 

Iniciatīvas ietvaros visiem tirdzniecības centra apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja saņemt bezmaksas veselības konsultāciju. Tās laikā apmeklētāji varēs noskaidrot savu asinsspiedienu, glikozes jeb cukura līmeni asinīs, kā arī saņemt informāciju par saslimšanas dažādajiem tipiem, pirmajām izpausmēm, iespējamām izmaiņām acīs, nierēs, citos orgānos un orgānu sistēmās.

Akcijas mērķis ir aicināt sabiedrību veltīt dažas minūtes laika savas veselības novērtēšanai, jo tādi būtiski veselības rādītāji kā asinsspiediens un glikozes līmenis asinīs ir nosakāmi ātri un vienkārši, un ne tikai ģimenes ārsta kabinetā, bet arī mājās. Šie rādītāji ir ļoti svarīgi un var sniegt pamata informāciju par cilvēka veselību, kā arī kalpot kā pirmās pazīmes par kādas nopietnākas kaites sākšanos. 

“Cilvēki izvēlas apmeklēt tirdzniecības centrus, jo tajos ērti un ātri var izpildīt vairākas ikdienas vajadzības vienuviet. Medicīnas pakalpojumi nav izņēmums. “Rīga Plaza” atrodas “MFD Veselības punkts”, regulāri piestāj Asinsdonoru autobuss un uzņēmām arī Vakcinācijas punktu. Atbalstām rūpes par sabiedrības veselību, tādēļ priecājamies RSU iniciatīvu uzņemt mūsu telpās. Ticam, ka daudziem mūsu apmeklētājiem šāda iespēja ikdienas skrējienā būs ļoti noderīga,” saka “Rīga Plaza” pārvaldnieka “Colliers” aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova

RSU studentu organizētais stends Cukura diabēta dienu ietvaros “Rīga Plaza” apmeklētājiem būs pieejams divas tuvākās sestdienas, 2. un 9. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst.16.00.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar