Vadītājs žvingulī, mūkot no policijas, ietriecas metāla apžogojumā

Agrā svētdienas rītā Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas Centra pārvaldes patruļa aizturēja autovadītāju, kurš nesekmīgi mēģināja bēgt no policijas ekipāžas, nesavaldīja savu automašīnu un ietriecās ceļa metāla nožogojumā Rīgas centrā. Pēc aizturēšanas autovadītājam konstatētas 2,21 promiles alkohola reibums. Avārijas rezultātā uz laiku tika bloķēta tramvaja satiksme.

Pašvaldības policijas darbinieki pievērsa vērtību Volkswagen markas transportlīdzeklim, patrulējot Vecrīgā, Alberta laukumā. Autovadītājs pabrauca garām policijas autopatruļai un tad strauji paātrinājās un aizbrauca pa Kalēju ielu, kas ir kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš. Konstatējot šo pārkāpumu, patruļa sekoja transportlīdzeklim un to panāca Audēju ielā. Likumsargi ar skaļruņa palīdzību deva vairākkārtējus rīkojumus autovadītājam transportlīdzekli apturēt, taču viņš nepakļāvās šiem rīkojumiem un uzsāka bēgšanu pa Krišjāņa Barona ielu, tad nogriezās uz Radio ielu.

Bēgšana nebija gara un sekas bēdīgas. Autovadītājs braucot lielā ātrumā nesavaldīja auto un avarēja, proti, ietriecās ceļa metāla nožogojumā, pēc kā nekavējoties tika aizturēts. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu adresē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, paredzēta kriminālatbildība, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Tāpat Krimināllikums dzērājšoferim paredz transportlīdzekļa konfiskāciju.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar