BK „Jēkabpils” izcīna vadību sērijā par trešo vietu LBL

Nākamā cīņa līdz trim uzvarām par bronzu jau sestdien izbraukumā.

Cīņas pirmais puslaiks aizritēja līdzvērtīgā, agresīvā cīņā. Pirmās spēles minūtes veiksmīgākas izvērtās viesiem (2:7), taču jēkabpilieši parādā nepalika un jau pirmās ceturtdaļas ceturtajā minūtē panāca neizšķirtu (7:7). Līdz pirmā ceturkšņa beigām mājinieki noturēja vadību un to noslēdza ar piecu punktu pārākumu – 21:16.

Līdz otrās ceturtdaļas septītajai minūtei spēles raksturs nemainījās, BK „Jēkabpils” noturēja minimālu vadību līdzvērtīgā cīņā, taču pie neizšķirta rezultāta 33:33 sākās cīņa punkts punktā. Pēdējais vārds, noslēdzot pirmo puslaiku, piederēja pretinieku komandai, kas to veiksmīgi izmantoja, izdarot precīzu metienu. Pirmais spēles nogrieznis noslēdzās ar jūrmalnieku vadību – 37:38.

Otrais spēles puslaiks cīņā atnesa jaunas vēsmas. „Lūši” līdz trešās ceturtdaļas vidum ar neatlaidīgu cīņas sparu panāca drošu 10 punktu pārsvaru (56:46). To ceturtdaļas noslēgumā nedaudz sašķobīja pretinieku tālmetienu precizitāte, taču vadība tika noturēta – 56:49.

Pēdējās 10 dueļa minūtēs jēkabpilieši prasmīgi noturēja līdera pozīciju pār tikpat uzvaras alkstošajiem pretiniekiem, kuriem divas minūtes pirms spēles beigām izdevās pietuvoties bīstami tuvu (73:76). Atlikušās cīņas minūtēs pēc pretinieku saņemtajām piezīmēm, BK „Jēkabpils” bija iespēja izpildīt virkni soda metienu un tādejādi vēl palielināt pārsvaru pār pretiniekiem. Trešā cīņa par bronzu pret BK „Jūrmala/Fēnikss” noslēdzās ar jēkabpiliešu sešu punktu pārsvaru – 81:75.

„Šo spēli puiši, malači, viennozīmīgi izcīnīja ar raksturu. Vairāk spēlējām ar astoņiem spēlētājiem, garajā galā Pāvels ar Jāni mainījās ļoti labi, tur nevajadzēja palīdzību. Lielāka slodze bija Rinaldam un Trojam. Komandai šodien, atšķirībā no iepriekšējās spēles Jūrmalā, bija cīņas spars, fizisks darbs uzbrukumā un aizsardzībā. Šodien jūrmalnieki pret mums nospēlēja vislabāko spēli no visām savstarpējām cīņām līdz šim. Malači mūsējie, ka noturējās pie spēles plāna. Mēs 30 reizes metām soda metienus, pretinieki – tikai sešas. Mēs bijām daudz agresīvāki uzbrukumā, kas laikam visu arī izšķīra. Cīņa bija smaga, tā, kā jābūt. Neviens tā viegli neatdod neko, visa cīņa ir priekšā! Viss atkal jāsāk no nulles. Paldies atbalstītājiem, tas palīdzēja! Tieši tik punktus, cik bija vajadzīgi, iedeva skatītāji, viņi sniedz mums papildus spēku. Paldies! ”, komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Lielāko punktu pienesumu šajā mačā komandai deva amerikānis Trojs Bārniss, papildinot rezultātu ar 19 gūtiem punktiem, kā arī veiksmīgs sniegums no Jāņa Pozņaka puses – 14 punkti.

LBL, Sērija par 3. vietu, 13.05.

BK „Jēkabpils” – BK „Jūrmala/Fēnikss” 81:75 (21:16, 16:22, 21:14, 23:23)

Jēkabpils: Bārniss 19, Pozņaks 14, Veselovs 13 (8 ab), Sirsniņš 12 (11 rezult.piesp.), Virsis 11, Kravčenko 7, Randls 4 (10 ab), Aleksejevs 1, Hlebovickis, Sokolovs, Leja, Arnītis.

Nākamā cīņa pie jēkabpiliešiem pozitīva rezultāta sērijā – 2:1 tiks aizvadīta sestdien, 17. maijā plkst. 18.00 Jūrmalā, „Taurenīti”. Šī spēle var būt izšķiroša, tāpēc arī šoreiz uz izbraukuma maču tiek organizēts bezmaksas fanu autobuss.

Foto: BK “Jēkabpils”

TOP Komentāri

avatar