Bērnu slimnīca sākusi bērnu vakcināciju pret COVID-19

No 2021. gada 16. decembra Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ir sākusi bērnu vakcināciju pret Covid-19. Vidēji dienas laikā vakcīnu saņēmuši ap 50 bērni vecumā līdz 12 gadiem, tādējādi 2 dienu laikā savakcinēti teju 100 bērni.

“Kopš bērnu vakcinācijas uzsākšanas novērojam patiešām lielu ģimeņu interesi, kuri jau paguvuši pieteikt bērnus vakcinācijai Bērnu slimnīcā un jāatzīst, ka ļoti novērtējam ikvienas ģimenes rūpes bērnu veselības nostiprināšanā,” atzīst Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe, papildinot, ka bērni pēc vakcīnas saņemšanas dodas prom priecīgi un lepni, jo gandarījuma sajūtu noteikti arī palīdzi stiprināt nopelnītais apbalvojums no Drosmes kastes.

11 gadīga pusaudža mamma: “Gribēju pateikt lielu paldies. Viss ritēja mierīgi un sakārtoti. Mans puika savos 11 gados bija patīkami pārsteigts par Drosmes kasti.’’

7 gadīga meitiņas mamma: “Mana mazā meita noraudāja visu dienu līdz pat atbraukšanai uz slimnīcu, bet pēc tam nevarēja vien pārstāt runāt par to, cik nesāpīgi iedūra un ka visiem ieteiks.”

Atgādinām, ka bērnu līdz 12 gadiem vakcinēšanā tiek izmantota “Comirnaty” 10 µg (mikrogramu) vakcīna.

Vakcinācija prioritāri ir ieteicama bērniem ar jau esošiem veselības traucējumiem:

  • onkoloģiskām saslimšanām

  • aptaukošanos

  • cukura diabētu

  • kardiovaskulārām fona saslimšanām

  • citām hroniskām slimībām

Saslimšanas iespējamo risku mazināšanai un slimības radīto veselības problēmu novēršanai vakcīnu var saņemt ikviens bērns, kurš ir vismaz 5 gadus vecs, un kura vecāki ir izdarījuši izvēli bērnu vakcinēt pret Covid-19.

Bērnu slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centrā vakcināciju būs iespējams veikt bērniem, kuri dzīvo Rīgā, Pierīgā un tuvākajos novados, kā arī bērniem ar hroniskām saslimšanām, kuri atrodas Bērnu slimnīcas speciālistu novērošanā.

Pieteikt bērnu Covid-19 vakcīnas saņemšanai var zvanot uz Bērnu slimnīcas Zvanu centru 67064948 vai reģistrējot pieteikumu manavakcīna.lv vai zvanot uz tālruni 8989. Vakcinācija notiek vecāka vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtnē.

Līdzi jāņem šādi dokumenti:

  • bērnam – pase / ID karte vai dzimšanas apliecība,

  • vecāka pase, kuras sadaļā „ Bērni” ir ieraksts par pacientu UN uzrādītājs, neskatoties dokumentos, var pārliecinoši nosaukt pacienta dzimšanas datumu, vai

  • Latvijas valsts vai pašvaldības iestādes izdots un apstiprināts dokuments, kurā ir pacienta foto, vārds, uzvārds, personas kods (piemēram, skolēna apliecība) UN uzrādītājs, neskatoties dokumentos, var pārliecinoši nosaukt pacienta dzimšanas datumu.

Ģimenes vakcinācijas centra speciālisti un pārējie Bērnu slimnīcas ārsti ir gatavi palīdzēt un atbildēt uz neskaidriem jautājumiem, ja tādi rodas. Nepieciešamības gadījumā Bērnu slimnīcā visi pieejamie vakcinācijas laiki tiks pārplānoti tieši bērnu vakcinācijai pret Covid-19.

Svarīgi zināt!

  • Covid-19 vakcīnas gan bērniem, gan pieaugušajiem var ievadīt vienlaicīgi ar citām vakcīnām, tajā pašā dienā vai jebkādā intervālā pirms un pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas

  • Bērniem pēc vakcīnas saņemšanas var būt tādas pašas reakcijas kā pieaugušajiem – apsārtums, pietūkums vai sāpes injekcijas vietā, drudzis, nogurums, slikta pašsajūta, reibonis, galvassāpes, slikta dūša, vemšana. Šie simptomi izzūd dažās dienās (1-3 dienās) un ārstēšana visbiežāk nav nepieciešama

  • Ja pēc vakcinācijas ir drudzis (t◦>38.5◦), un bērna, ir slikta pašsajūta, drīkst lietot t◦ pazeminošos līdzekļus (paracetamols, ibuprofēns) vecumam atbilstošā devā

  • Ja pēc vakcinācijas ir reakcija, kura Jums rada bažas, ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta.

Foto:canva.com

TOP Komentāri

avatar