Ādažos atklāta viena no lielākajām slidotavām Latvijā

“Pirmo reizi Ādažos ir tik iespaidīga slidotava! Superīgi! Esam baigi priecīgie,” atzīst ādažniece Solvita, kura ar vīru un meitiņu ieradušies izmēģināt jauno slidotavu. Arī ādažnieks Raivis Vītols ar bērniem Luīzi un Dareinu priecājas, ka visa ģimene tagad var pavadīt laiku kopā uz daudz drošāka ledus nekā citus gadus. “Jau sen tādu vajadzēja izveidot,” atzīst Raivis. Tā kā iepriekš tādas slidotavas nav bijis, viņi ar paziņām spēlējuši hokeju uz aizsalušās Vējupes. Tagad gan viņš pats atzīst, ka tas nav bijis pārāk droši, jo reiz, abiem ar meitu pastaigājoties, ledus pēkšņi ielūzis.

Jaunajā slidotavā vietas pietiek visiem. Vienā tās daļā vidējā paaudze spēlē hokeju, otrā – to dara jaunieši un bērni, trešajā – ikviens, kurš vēlas, brīvi nododas slidošanai. Var novērot, ka dažs, pavisam maziņš, apņēmības pilns tikai mācās apgūt slidot prasmi, bet cits uz ledus virsmas jūtas pavisam viegli un brīvi, improvizējot un veicot dažādas trikus.

“Neesmu gulējis veselu diennakti un vairāk. Ūdens uz ledus jālej vienmērīgi, lai, tam sasalstot, neizveidotos grubuļi un slidošana slidotavā būtu droša. Paldies visiem cilvēkiem, kuri palīdzēja šai slidotavai tapt, ieguldot savu laiku, negulētās stundas un entuziasmu. Šobrīd domājam arī par slidotavas apgaismošanu, lai tā cilvēkiem būtu pieejama arī vakarā,” atzīst Ādažu novada domes Sporta daļas vadītājs Pēteris Sluka. Ieskats bildēs – ziemas prieki jaunajā slidotavā Ādažos.

Foto: Monika Griezne

TOP Komentāri

avatar