Ceturtdien, 30. novembrī, autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas

Saistībā ar meteorologu prognozēm par gaidāmo sniegputeni naktī uz ceturtdienu, Rīgas pašvaldība ceturtdien, 30. novembrī, ieviesīs tā saucamās “puteņa biļetes”. Šajā dienā autovadītāji pilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

Ceturtdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam.

Puteņa biļetes” var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi. Automašīnas tehniskā pase apliecina, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.

Puteņa biļetes” pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu. Par “puteņa biļešu” tālāku ieviešanu ziemas periodā lemj atkarībā no meteoroloģiskajām prognozēm. Par turpmāko pašvaldība aicina sekot līdzi informācijai Rīgas domes sociālo tīklu kontos, vietnē riga.lv un medijos.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar