Ādas kopšanas padomi un biežākās kļūdas rudens-ziemas sezonā

Iestājoties vēsākiem, mitrākiem un vējainākiem laikapstākļiem, steidzam saģērbties siltākās drēbēs un mēdzam vairāk uzturēties telpās. Tomēr, vai atceramies padomāt arī par to, kā sezonu maiņa ietekmē mūsu sejas ādu? Kā šajā laikā pasargāt ādu no skarbo laikapstākļu, kā arī iekštelpu sausā gaisa negatīvās ietekmes? Padomos un ieteikumos dalās BENU Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko.

Āda kļūst sausāka!

Kā skaidro N. Gavriļčenko, galvenā atšķirība, kas jāņem vērā, iestājoties vēsākam un drēgnākam laikam, – āda kļūst sausāka. Tādēļ pirmais ieteicamais solis ādas kopšanā ir izvēlēties bagātīgākus krēmus, kas nodrošinās ādu ar vajadzīgajām barības vielām un mitrinās to. Vēl viens būtisks ieteikums, kas jāņem vērā, ir – šajā laikā ieteicams retāk lietot eksfoliējošus jeb ādu nolobošos produktus. Tāpat vēlams izvēlēties maigus attīrošus līdzekļus, kas nekairinās un nesausinās ādu. 

Sausai un ļoti sausai ādai vispiemērotākā būs attīrīšana ar pieniņu, taču, izvēloties attīrošo līdzekli savai ādai, vienmēr jāņem vērā individuālās sajūtas un savi ādas kopšanas paradumi. Āda pateiks priekšā, kas tai patīk un der vislabāk.

Visbiežāk pieļautās kļūdas ādas kopšanā šajā laikā ir nepareiza ādas attīrīšana, pārmērīga eksfoliācija, kā arī neatbilstošu sejas krēmu lietošana. Tādēļ ādas kopšanas līdzekļi ir rūpīgi jāizvēlas, ņemot vērā gadalaika un Jūsu dzīvesveida īpatnības.

Centrālās apkures negatīvā ietekme

Līdz ar vēsāku laikapstākļu iestāšanos, pievienojas arī tāds ādu kairinošs faktors kā centrālā apkure, bet autovadītājiem – arī siltais gaiss no kondicioniera vai klimata kontroles. Lai arī vēsā laikā tiecamies pēc siltuma, jāpatur prātā, ka šie abi faktori ievērojami sausina mūsu ādu. Tādēļ vēsā laikā āda daudz biežāk izjūt velkošu un kairinošu sajūtu un pieprasa bagātīgāku barošanu un mitrināšanu.

Nedrīkst aizmirst arī par ūdens uzņemšanu, kas palīdzēs ādu apgādāt ar tai tik nepieciešamo mitrumu. Tāpat šajā laikā labs sabiedrotais būs barojošās sejas maskas un lūpu balzami.

Rūpējieties par roku ādu!

Dūraiņi un pirkstaiņi, kā arī cepure un šalle ir galvenie aksesuāri rudens, ziemas un agra pavasara sezonai, atgādina BENU Aptiekas speciāliste. Šis ir laiks, kad pastiprināta kopšana un aizsardzība ir nepieciešama mūsu roku ādai. Aptiekās var iegādāties roku kopšanas līdzekļus, kuri darbojas kā cimdiņš, pārklāj roku ādu, intensīvi mitrinot un pasargājot to no izžūšanas. Efekts saglabājas līdz pat desmit mazgāšanas reizēm, tādēļ tas ir efektīvs veids, kā ilgstoši pasargāt roku ādu.

Sejas ādas kopšana

Sejas āda šajā laikā ar vēso un mitro āra gaisu saskaras visvairāk, tādēļ arī visvairāk izjūt tā iedarbības sekas. Tādēļ, lai pasargātu sejas ādu no nelabvēlīgās ietekmes, tās kopšanai ieteicams izvēlēties krēmus, kuru sastāvā ir avokado eļļa, šī sviests vai citas vērtīgas eļļas, kas izveidos uz ādas neredzamu aizsargplēvīti, kura palīdzēs uzturēt ādā mitrumu. 

Ķermeņa ādas kopšana

Ķermeņa āda vienmēr ir nedaudz sausāka par sejas ādu, un rudens-ziemas periodā tā kļūst vēl sausāka, jo to sedz vairāki apģērba slāņi. Tādēļ šajā sezonā ieteicams izvēlēties tādus ķermeņa mazgāšanas līdzekļus kā dušas eļļas vai krēmus ķermeņa attīrīšanai. Tie nesausinās ādu un maigi attīrīs to. Vienmēr lietojiet mitrinošu pieniņu vai losjonu pēc dušas vai vannas. Sausākas ādas īpašnieki var izvēlēties arī biezākas un bagātīgākas tekstūras līdzekļus.

Noteikti noderēs!

Līdzekļi, kas vēsajā sezonā noteikti noderēs ikvienam, lai parūpētos par ādas veselību, izskatu un labsajūtu:

  • mitrinošās maskas – tās palīdzēs atjaunot zaudēto mitruma līmeni;
  • īpaši vēsam laikam paredzētie “cold cream” krēmi – ja bieži uzturaties ārā, šāds krēms palīdzēs nomierināt un aizsargāt ādu, mitrinot un barojot to;
  • “cica” krēmi – tie intensīvi atjauno bojātu, sakairinātu ādu;
  • lūpu balzams – aizsargās maigo lūpu ādu no sausuma un plaisāšanas.

TOP Komentāri

avatar