22 783 eiro par informatīvām plāksnēm

No bronzas veidotās trīs plāksnes iestrādātas asfalta segumā un uz tām četrās valodās –  latviešu, angļu, krievu un vācu – izvietota informācija par pieminekļa autoriem, izveidošanas gadu un to, ka Brīvības piemineklis celts par tautas ziedojumiem.

Plākšņu uzstādīšanu organizēja Rīgas Pieminekļu aģentūra. Bronzas plāksnes izgatavoja  tēlnieks Kārlis Alainis, projektu izstrādāja SIA “Arhitektu birojs Vecumnieks un Bērziņi”, arhitekts Edvīns Vecumnieks, bet uzstādīšanas darbus veica SIA “Akmens apstrādes centrs AKM”  –  Pēteris Zvaunis un Guntis Pandars.

Trīs informatīvās zīmes ievietotas Brīvības pieminekļa laukuma asfalta segumā – divas priekšā, viena aizmugurē. Katra zīme veidota no 120 kilogramiem bronzas, un kopā ar granīta apmali sver vairāk nekā pustonnu.

Kopējās izmaksas – 22 783 eiro

Izmaksas veido arhitekta darbs, tēlnieka darbs pie plākšņu izveidošanas (diezgan sarežģīti, jo tik lielas bronzas plāksnes pie mums parasti netaisa, uzstādīšana – gan perfekta asfalta izzāģēšana, gan zīmju ievietošana ar smagās tehnikas palīdzību, skaidrojumu par izmaksām sniedza Mārtiņš Vilemsons Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa Projektu koordinators.

Foto: Mārtiņš Zilgalvis/ F64

TOP Komentāri

avatar