Rīgas naktspatversmes aukstajā laikā gatavas vietu skaita palielināšanai

Decembrī naktspatversmju sniegtos pakalpojumus dienā izmantoja vidēji 556 personas. Salīdzinot ar 2014.gadu, naktspatversmju klientu skaits samazinājies par 20,8%, kad vidēji dienā naktspatversmēs uzturējās 702 cilvēki.

Rīgas naktspatversmes darbojas no plkst.17 līdz 9, bet, ja nakts gaisa temperatūra būs zemāka par mīnus 10 grādiem vai ja āra gaisa temperatūra būs zemāka par 0 grādiem un vēja ātrums lielāks par 10 metriem sekundē, tad naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Rīgas pilsētā darbojas septiņas naktspatversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome.

Naktspatversmes vīriešiem un sievietēm – SIA “V.E.L.G.” naktspatversme Kurzemes rajonā, Bolderājā, Esplanādes ielā 1, biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” naktspatversme Latgales priekšpilsētā Gaiziņa ielā 7.

Naktspatversmes sievietēm – Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Kurzemes rajonā Eiženijas ielā 1. Departaments atgādina, ka sieviešu naktspatversme Bārddziņu ielā 2 ir slēgta, un lūdz sievietēm vērsties jaunajās naktspatversmes telpās Eiženijas ielā1, biedrības PINS naktspatversme Ziemeļu rajonā Tvaika ielā 2, korpuss 12.

Naktspatversmes vīriešiem – Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Latgales priekšpilsētā Maskavas ielā 208, naktspatversme “Zilais Krusts” Latgales priekšpilsētā Mazjumpravas ielā 8, SIA “V.E.L.G.” naktspatversme Zemgales priekšpilsētā Kartupeļu ielā 8.

Dienas centrs bezpajumtniekiem, Katoļu ielā 57, darbojas katru dienu, arī svētku dienās no plkst.9 līdz 17.

No 1. līdz 27.decembrim dienas centru dienā vidēji apmeklējuši 116 cilvēki. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus; izglītojošas, prasmju apguves un sociālās rehabilitācijas, atbalsta un pašpalīdzības grupu nodarbības; ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī; dušas pakalpojumus; dezinfekcijas pakalpojumus; veļas mazgāšanas pakalpojumus.

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos – uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās – iedzīvotāji lūgti informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem darba dienās no plkst.9 līdz 17 pa tālruni 27 023 550.

Rīgā darbojas arī četras zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome – līdz 650 porcijām dienā piecas reizes nedēļā. Zupas virtuvēs nav jāuzrāda nekādi dokumenti. Ēdienu var baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām (savos traukos). Ēdiena izdales vietas ir skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu darba dienās no plkst.12 līdz 13, Krišjāņa Barona ielā 56 darbojas katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst.9 līdz 11, svētkos šī zupas virtuve strādās 31.decembrī un 2.janvārī. Tāpat ēdienu var saņemt Barona ielā 126, kas darbojas katru dienu no plkst.12 līdz 13, arī svētkos šī zupas virtuve strādās katru dienu, kā arī Laktas ielā 8.k-1 darba dienās no plkst.9 līdz 11.

Rīgas domes Labklājības departaments informē, ka ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto personu grupām nedarbosies 31.decembrī un 1.janvārī, bet 2. un 3.janvārī ēdināšanas vietas atsāks savu darbu. Vidēji dienā sešās ēdiena izdales vietās kopā tiek izdalītas aptuveni 2000 porcijas.

Rīgā ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto personu grupām tiek sniegts sešās vietās Rīgā – Daugavpils ielā 41, Zaļenieku ielā 40, Slokas ielā 33, Brīvības gatvē 399-601, Tvaika ielā 54/3 un Stūrmaņa ielā 25-18.

Silto ēdienu persona var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam un par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

Siltā ēdiena izsniegšanas vietas darba dienās darbojas no plkst.10 līdz 16 un brīvdienās no plkst.10 līdz 15.

Cilvēki aicināti aukstajā laikā nelietot alkoholu un apreibinošas vielas, kā arī novērtēt zemās gaisa temperatūras ietekmi uz cilvēka fizisko stāvokli un ģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Cilvēkus, kas palikuši bez pajumtes, lūdz izmantot zupas virtuves pakalpojumus siltā ēdiena saņemšanai un iespēju uzturēties bezmaksas naktsmītnēs.

Lūgums iedzīvotājiem būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis kritiskā situācijā, jo palīdzības sniegšana var tikt atrisināta ar vienu tālruņa zvanu. Ārpus darba laika un brīvdienās lūgums iedzīvotājiem zvanīt pa ārkārtas situāciju tālruni 112, policijai pa tālruni 110 vai neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruni 113. Rīgas patversmē (Maskavas ielā 208) un dienas centrā (Katoļu ielā 57) iedzīvotāji aicināti ziedot ziemai atbilstošu apģērbu, apavus, segas, bet visām lietām jābūt tīrām un lietošanas kārtībā.

 

TOP Komentāri

avatar