Nacionāļi pret “Jauno vilni”

Ņemot vērā, ka „Jaunā viļņa” konkursi ir kļuvuši par sava veida Krievijas propagandas pasākumiem, Nacionālā apvienība aicina valsts amatpersonas tos neapmeklēt. Valsts amatpersonu dalība šādos pasākumos nav pieņemama, it īpaši laikā, kad Krievijas kaujinieki atrodas kaimiņvalsts teritorijā un katru dienu nogalina nevainīgus cilvēkus.

 

Saistībā ar Ārlietu ministrijas lēmumu melnajā sarakstā iekļaut vairākus Krievijas kultūras darbiniekus, NA aicina šajā sarakstā iekļaut arī tās personas, kas pārstāv tos ekonomiskos grupējumus, kas finansiāli atbalsta Krievijas īstenoto militāro agresiju Ukrainā.

 

„Tas ir pareizs solis iekļaut melnajā sarakstā agresiju atbalstošus kultūras darbiniekus, taču nedrīkst aizmirst par ekonomiskiem grupējumiem un Krievijas maigās varas realizējošām personām, kuri apdraud Latvijas drošību”, tā aicinājumu iekļaut nevēlamo personu sarakstā arī agresīvās politikas finansētājus pamato NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

 

NA Saeimas deputāts Jānis Dombrava norāda, ka arī Latvijas iedzīvotājiem būtu jāizrāda solidaritāte ar Ukrainas tautu, tāpat arī aviokatastrofas upuru tuviniekiem un nebūtu jāpiedalās pasākumā “Jaunais vilnis”. Jo, kļūstot par festivāla apmeklētāju, ikviens neviļus kļūst par līdzdalībnieku Krievijas propagandai, akceptējot arī Putina darbības Ukrainā.

TOP Komentāri

avatar